Ciclisme

Triomf d’etapa per a Magnus Cort (EF) al Tour

Tadej Pogacar conserva el groc i Lennard Kämna puja al segon lloc de la general, a 11 segons

Magnus Cort (EF Education) és el guanyador de la desena etapa, de 148,1 quilòmetres entre Morzine Les Portes du Soleil i Megève, amb dos ports de 4a, un de 3a i un de 2a, aquest últim, l’Altiport de Megève, a 2,2 km de la línia de meta.

Pierre Latour (TotalEnergies) era el primer en coronar la Costa de Chevenoz, de quarta categoria i sense que s’hagués pogut formar encara l’escapada malgrat els intents constants. Mohoric (Bahrain), Gilbert (Lotto), Van der Poel (Alpecin) o fins i tot Froome (Israel) eren els més destacats de diversos intents, que amb les conseqüents acceleracions deixaven un grup de despenjats entre els quals hi havia Marc Soler. Marc Hirschi, també de l’UAE, era un altre dels homes que es despenjava, just en el moment en què Ganna i Van Baarle (Ineos) i Kruijswijk i Laporte (Jumbo), entraven en un tall que seria la gènesi de l’escapada del dia, després de molts moviments i contraatacs.

La Costa de Jambaz (3a) començava amb Soler i Mikkel Bjerg (UAE) al davant del pilot, amb Lennard Kämna (Bora) com el millor dels 25 membres de la fuga en la general (21è a 8:43). Pierre Rolland (B&B) coronava primer el port el pilot a 3:30. La diferència es multiplicaria: 6:10 al peu de la Costa de Châtillon sur Cluses (4a), en què Rolland repetia al davant (6:45) i 46,7 km/h de mitjana.

Protesta

Els corredors de la fuga havien fet diversos intents i finalment era Alberto Bettiol (EF Education) el que ho aconseguia, en el moment en què una protesta feia aturar els corredors de l’escapada amb l’italià, que havia esquivat els sis o set manifestants, encadenant-se al mig de la carretera protestant per la situació que afecta l’entorn del Mont-Blanc. Quedaven 35,8 km, amb 20 segons sobre els escapats i 7:25 respecte el pilot.

Canvi?

La represa de la marxa deixava Bettiol amb 27 segons i gairebé nou sobre el pilot, amb Pogacar sense treure el cap en els primers llocs i Lennard Kämna flirtejant amb el lideratge virtual.

Dylan van Baarle (Ineos), Matteo Jorgenson (Movistar), Magnus Cort (EF Education), Benjamin Thomas (Cofidis), Luis León Sánchez i Fred Wright (Bahrain), Simone Velasco (Astana) i Georg Zimmermann (Intermarché) agafaven Bettiol, amb el grupet de Kämna a 20 segons. L’italià encara tenia forces per un nou atac i a 9 quilòmetres per acabar marxava amb Zimmermann a roda. Bettiol no seguia en un grup que quedava reduït a dotze en el tram més dur del port.

Luisle Sánchez a 6 quilòmetres agafava uns metres i entre la manca d’entesa al darrera i la presència de Wright afavorien el murcià, que superava els 25 segons a 3. Jorgenson i Schultz anaven a per Sánchez, que en coronar no tenia més remei que esperar-los. Dylan van Baarle atrapava els tres homes al davant i de seguida els atacava, sense èxit. Cinc homes més a 500 metres, Sánchez ho intentava amb Schultz a roda i Cort (EF) en un segon terme per jugar-se el triomf amb l’australià.

Lennard Kämna (Bora) s’ha hagut d’esperar per saber si seria líder de la general i Pogacar atacant en el pilot manté el mallot groc per només 11 segons.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)