Tennis

Djokovic supera un inici complicat davant de Dimitrov i passa a vuitens

Novak Djokovic (4) ha resistit estoicament als seus problemes físics en la cama esquerra i ha superat un partit inicialment costerut contra el búlgar Grigor Dimitrov (27) que el situa en els vuitens de final de l’obert d’Austràlia: 7-6 (7), 6-3 i 6-4 en 3h07. El servei, amb un 72 per cent de primers posats en joc i un 74 dels punts guanyats amb el primer (60/81) ha estat un dels actius sobre els quals ha basat el seu triomf. El seu rival serà Alex de Minaur (22), la gran esperança local, que ha batut al francès Benjamin Bonzi per 7-6 (0), 6-2 i 6-1.

El nou cops campió en nou finals al torneig ha necessitat una hora i 17 minuts de primer acte per tombar la resistència de Dimitrov, que li ha fet molt mal amb la dreta invertida. El serbi, que d’entrada guanyava per 5-3 i ha pogut segellar el parcial, ha necessitat cinc pilotes per tancar el set i n’ha salvat tres en contra. El búlgar, que no ha sabut llegir bé les circumstàncies físiques que condicionaven el seu rival, ha fallat molt amb la dreta en el segon parcial. A més, el serbi li ha endossat dos breaks en el primer i el tercer jocs del tercer set, el principi del final del búlgar (3-0). Dimitrov, però, s’ha reenganxat una mica al partit amb un trencament en el quart joc. El balcànic li ha parat els peus de seguida (4-1), tot i que ha tornat a perdre el seu servei (4-2) en una fase de volatilitat per part de tots dos tennistes que ha tallat Dimitrov (4-3). També s’hi ha apuntat Nole, que ha certificat amb el seu onzè ace el 5-3. Finalment, el serbi ha celebrat el triomf aprofitant la primera oportunitat.

El rus Andrei Rublev (5), per la seva banda, ha derrotat a l’australià Daniel Evans (25) per 6-4, 6-2 i 6-3 i jugarà els vuitens de final en un derbi de tennistes agressius contra el jove danès de 19 anys Holger Rune (8), que s’ha desfet del francès Ugo Humbert per 6-4, 6-2 i 7-6 (5). El nord-americà J.J. Wolf, per la seva banda, no ha desaprofitat l’oportunitat davant del seu compatriota Michael Mmoh –6-4, 6-1 i 6-2– i jugarà contra el seu compatriota Ben Shelton, botxí de l’australià Alexei Popyrin.

En el quadre femení, la bielorussa Aryna Sabalenka (5) no ha tingut problemes davant de la belga Elise Mertens –6-2 i 6-3– i se les heurà amb la suïssa i campiona olímpica Belinda Bencic (12), que ha estat superior a la italiana Camila Giorgi: 6-2 i 7-5. El joc peculiar de l’alemanya Laura Siegemund (158a) li ha generat suor freda a la francesa Caroline Garcia (4), que ha acabat segellant el passaport amb penes i treballs per 1-6, 6-3 i 6-3. Els altres dos partits de vuitens configurats en la jornada són: Pliskova (30)- Zhang (23) i Vekic-Fruhvirtova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)