Tennis

Tsitsipas confirma expectatives i jugarà contra Khatxanov les semifinals d’Austràlia

El grec Stefanos Tsitsipas (3) ha complert les expectatives i ja és semifinalista de l’obert d’Austràlia gràcies a un triomf convincent contra el sorprenent txec de 21 anys Jiri Lehecka (71è de l’ATP) per 6-3, 7-6 (2) i 6-4 en 2h17. Seran les seves quartes semifinals a Melbourne –2019, 2021 i 2022– i desbancaria Carlos Alcaraz al capdavant del rànquing ATP si obtingués el títol. El seu rival serà el rus Karen Khatxanov (18) que, sense fer soroll, s’ha desfet del nord-americà Sebastian Korda (29) per 7-6 (5), 6-3, 3-0 i retirada per lesió i s’ha plantat a les semifinals de l’obert d’Austràlia confirmant la seva progressió. Khatxanov ja va jugar les semifinals en el darrer obert dels EUA. Korda havia donat la sorpresa contra Medvédev en els setzens però no ha trobat la fórmula i ha acabat plegant per una lesió en el canell. Ha estat la primera retirada per lesió e tot el torneig, tant en el quadre masculí com en el femení.

En el darrer partit de la jornada a la central Rod Laver Arena, Tsitsipas, molt ferm amb el servei i resolutiu amb la dreta, ha arrencat amb un break matiner i no ha titubejat en un primer set impecable Lehecka, que l’any passat va debutar en els grans eslams i va caure en la primera eliminatòria de tots quatre, ha apujat el nivell sensiblement en el segon parcial i ha forçat el tie-break. En el desempat, però, Tsitsipas ha excel·lit. En el setè joc del tercer acte, a més, ha aixecat un 0-40. Lehecka ja acumulava 0/8 en punts de trencament, una llosa inassumible. En canvi, el grec ha tancat el partit segellant el seu segon break (2/6).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)