El Barça guanya la lliga número 30 i la 13a seguida

Handbol. Venç el Valladolid (32-24) i s’emporta el títol a set jornades del final gràcies a la derrota del Fraikin Granollers a Benidorm (38-33)

El Barça va guanyar el seu 30è títol de lliga i el 13è de manera consecutiva. Els blaugrana es van imposar al Recoletas Valladolid per 32-24, i aquest resultat combinat amb la derrota del Fraikin Granollers a la pista del Benidorm (38-33) l’hi va assegurar la primera posició i el títol. Quan falten set jornades i 14 punts en joc per finalitzar la competició, els blaugrana sumen 46 punts i en tenen 14 punts d’avantatge sobre el Granollers, que en suma 32. Com que el Barça va guanyar els dos partits als granollerins també té l’average al seu favor i és el campió. Els blaugrana han guanyat els 23 partits de lliga que han disputat i no han cedit cap punt.

En el partit contra el Valladolid el Barça no va tenir problemes per aconseguir un altre triomf. El conjunt castellà es va situar en un 2-3, però a partir d’aquí el Barça va fer un parcial de 5-0 i poc després, en el minut vint, ja dominava de set gols (12-5). Gonzalo Pérez de Vargas i la defensa van estar força encertats, però en atac es van desaprofitar ocasions i es va jugar a un ritme força lent, que era el que volia el Valladolid. Al descans es va arribar amb un marcador baix de 16-11.

En la segona meitat el Barça va incrementar el ritme de joc, es va situar vuit gols per sobre en el minut 34 (22-14) i es va mantenir amb sis i set gols de marge sense problemes. A un minut i vint segons del final van arribar a la màxima diferència de deu gols (32-22). Dika Mem i Ludovic Fàbregas van anotar set gols cada un.

Un mal partit

El Fraikin Granollers va fer un mal partit a la pista del Benidorm i va perdre de manera clara per 38-33. Els vallesans van començar malament i, malgrat que en alguns moments van intentar reaccionar, sempre van anar al darrere en el marcador.

El conjunt granollerí ja perdia de cinc gols (8-3) en el minut nou. A poc a poc el Granollers es va anar refent, va entrar en el partit, i va arribar al descans amb només un gol de desavantatge, 18-17. En l’inici de la segona meitat el Benidorm es va tornar a distanciar en el marcador de quatre gols (24-20). La reacció del Granollers el va portar a situar-se a només un gol en el minut 42 (26-25), però els atacs de set sense porter del conjunt local van continuar donant fruit i es va tornar a distanciar fins a aconseguir la màxima diferència de vuit gols (38-30) en els darrers minuts. Salinas va ser el màxim anotador del Granollers amb vuit gols i Yusuf en va fer sis.