Futbol sala

El Barça salva el lideratge

Futbol sala. Un gol de Pito a 1:40 del desenllaç signa l’empat contra el Palma i permet que els blaugrana continuïn primers a cinc jornades del final de lliga

El Barça va salvar l’empat contra el Palma (4-4) i manté el lideratge de la lliga amb un punt més que els illencs (57 i 56) i un partit menys jugat. L’equip blaugrana va merèixer més contra un rival que es va mostrar molt efectiu i va arribar a tenir dos gols d’avantatge en la segona part (1-3 i 2-4). Un gol de Pito a 1:40 del final, i quan els blaugrana ja estaven amb porter jugador, va acabar signant les taules i el repartiment de punts.

El Palma va fer el passadís als campions de la copa del Rei, que van sortir al terreny de joc amb una samarreta en suport de Sergio Lozano. Sobre la pista, l’equip verd va colpejar primer gràcies a una jugada d’estratègia. Marlon (5’) va rematar al fons de la xarxa un servei de córner que va sorprendre Dídac. El Barça va reaccionar bé al contratemps, creava oportunitats de gol, però li faltava afinar la punteria. La persistència va trobar premi. Matheus va restablir l’equilibri després d’una gran acció per la banda esquerra en què va deixar asseguts Eloy Rojas i Chaguinha, abans de xutar al fons de la xarxa.

El Barça, per mala fortuna i errades pròpies, es va complicar la vida a l’inici de la segona part. Una pilota rebotada en Matheus va deixar via lliure perquè Cleber superés el porter maresmenc per dalt (23’). La tercera diana del Palma va tenir els mateixos protagonistes. Cleber va robar la cartera a Matheus i no va perdonar tot sol davant Dídac (24’). Catela (26’) va escurçar diferències després d’una gran retallada amb la cama esquerra i una rematada amb la dreta. Però l’efectivitat del Palma era total i Eloy Rojas tornava a obrir forat després d’un servei de banda. El partit embogia després que Coelho (28’) desviés fins al fons de la xarxa una canonada de Dyego. El control era blaugrana i el Palma es defensava intentant adormir el partit. El gol de l’empat no arribava, però Pito, com en la final de copa, va aparèixer en el tram decisiu i va signar l’empat.

Oportunitat perduda de l’Industrias

El Santa Coloma va ensopegar per la mínima contra el Còrdova (3-2), que ocupa places de descens, i va perdre una bona oportunitat per allunyar-se de la zona de perill de primera divisió. Verdejo (14’) va obrir el resultat, però el rival va replicar abans del descans. Álvarez (22’), amb un altre xut llunyà, restablia l’equilibri, però Muhammad signava el 3-2 definitiu.