Atletisme

García Carrillo i Font, vencedors a la Lloretrail

Atletisme. S’imposen amb autoritat en el campionat d’Espanya de curses de muntanya, selectiu per al mundial

El murcià Álex García Carrillo (Independent), amb 1h02:50 i revalidant el títol de l’any passat a Riópar (Albacete), i la castellonenca Júlia Font (Metaesport Riba-roja-Túria), amb 1h14:08, es van imposar amb autoritat en el campionat d’Espanya de curses de muntanya (trail running), que es va disputar en el marc de la 4a edició de la Lloretrail, amb 16 km de recorregut i un desnivell positiu de 596 m. La prova, que tenia com a punt de sortida i d’arribada la zona de la font de la Kaikuta, al barri del Rieral, era selectiva per al mundial d’Innsbruck. “He sortit tranquil. A la pujada, he pressionat i he vist que ningú no em seguia, i a la baixada, he tornat a accelerar. He tingut molt bones sensacions. El bon nivell que hi havia a la cursa encara dona més valor a aquest títol”, va explicar García Carrillo després de la prova.

El corredor murcià va vèncer amb 1:40 de marge respecte de l’alacantí Andreu Blanes (Hoka) i 1:46 sobre Ibai Larrea (Goierri Garaia), el campió sub-23. El millor català a la línia de meta va ser Eduard Hernández, 4t amb 1h04:43 i que va conduir el CE Penedès fins a la victòria en la classificació per equips (3h20:11). També van puntuar els seus companys d’equip, Víctor del Águila (7è amb 1h06:34) i Arnau Montaner (17è amb 1h08:54).

Quatre minuts de marge

La victòria de Júlia Font encara va ser més contundent, perquè va avantatjar en 4 minuts la seva companya de club i campiona sub-23 Laura Domene (1h18:18), que es va imposar a l’esprint a María Ordóñez (1h18:19).

En els equips femenins, el triomf va ser per al Metaesport Riba-roja-Túria (3h53:35), seguit pel CE Penedès (4h07:33) i la JAB-Berga (4h18:59). En la prova individual, Gisela Carrion (Penedès) va ocupar el 5è lloc (1h19:32), a 1:13 del podi.