El KH-7 BM Granollers, a les semifinals de la copa de la reina per primer cop

Un gol d’Ona Vegué ha resolt un partit molt equilibrat contra l’Sporting la Rioja (24-23)

Un gol d’Ona Vegué a l’últim minut ha servit per tombar l’Sporting la Rioja (24-23) i segellar el bitllet del KH-7 BM Granollers a les semifinals de la copa de la reina per primer cop a la seva història. El conjunt vallesà ha anat molts minuts per darrera en el resultat, però el pas endavant en defensa i les aturades de Marta Mera han estat determinants en la reacció final. Ona Vegué, autora de 10 gols, ha estat escollida la jugadora més valuosa del partit. En les semifinals, el Granollers s’enfrontarà amb l’amfitrió, el Costat del Sol Màlaga (18 h), que ha necessitat la pròrroga per tombar el Rocasa Gran Canària (34-32).

L’equip vallesà ha anat gairebé tota la primera meitat a remolc del conjunt de la Rioja, impulsat per les aturades de Geandra Rodrigues (7). Un parell d’exclusions i tres dianes consecutives d’Ona Vegué han capgirat el resultat (7-6), però l’Sporting tornava a prendre la iniciativa amb les accions des del pivot de Sílvia Guerra (9-11). En tot cas, Kofler i Pereira han deixat la primera part en taules (12-12).

En els primers minuts després de la represa hi hagut intercanvi de gols. Un parell de pèrdues vallesanes, però, han tornat a activar el rival, que amb un parcial de 0-5 han fet encendre els llums d’alarma a la banqueta granollerina (15-19). Robert Cuesta s’ha vist forçat a demanar temps mort. El Granollers ha ajustat la defensa, Marta Mera ha començat a aturar i els gols de contraatac de Vegué han impulsat la reacció catalana. Un gol de penal de Martina Capdevila han tornat a equilibrar el resultat (20-20). La igualtat era total fins que el gol de Vegué ha suposat la sentència (24-23). La mateixa capitana ha recuperat una pilota en defensa i amb el rellotge a zero el Granollers ha renunciat a executar un últim llançament de penal. L’accés a les semifinals ja era un fet.