Tennis

Paula Badosa i Rebeka Masarova, endavant a Madrid

Les catalanes Paula Badosa (26), tot i els problemes físics al bessó esquerre i en 2h30 de partit, i Rebeka Masarova han certificat l’accés a la tercera eliminatòria del Masters 1000 de Madrid després de vèncer la italiana Elisabetta Cocciaretto (6-3, 4-6 i 6-4) i la croata Donna Vekic (20), per 6-1 i 7-6. Les seves pròximes rivals seran, respectivament, la nord-americana Coco Gauff (6) i la grega Maria Sakkari (9), dues tennistes situades entre les deu primeres del rànquing.

Badosa ha començat el partit contra Cocciaretto amb nervis i ha cedit el servei contra una rival molt activa, i amb un joc molt ràpid i directe. De mica en mica, l’empordanesa s’ha anat centrant i millorant les prestacions amb el servei mentre que la italiana començava a cometre errades no forçades. La catalana ha pres el comandament amb dos breaks consecutius i encara n’ha sumat un tercer en el novè joc per segellar el primer parcial per 6-3 en 38 minuts. El segon set ha tingut diverses alternatives. Les dues tennistes s’han trencat el servei en quatre jocs seguits, però a partir del setè la italiana ha pres el comandament (3-4). La catalana ha pecat de certa precipitació i ha hagut de ser atesa per unes molèsties al bessó esquerre. En la tornada a pista se l’ha vist amb dubtes i poca energia, i no ha pogut evitar el triomf parcial de la transalpina, per 4-6 (51’). En el tercer set, Badosa ha continuat amb alts i baixos. Amb poca mobilitat a conseqüència dels problemes físics li faltava continuïtat al seu joc. Amb tot, ha estat capaç de conservar el seu servei i n’ha tingut prou amb un trencament en el desè joc per segellar l’accés a la tercera eliminatòria.

Si la victòria de Badosa entrava dins la lògica, el triomf de Masarova es pot qualificar de sorpresa, ja que la seva rival Donna Vekic està molt més amunt en el rànquing de la WTA (23a i 74a). Molt sòlida amb el servei i deixant anar el seu poderós cop de dreta, Masarova ha dominat el primer parcial amb autoritat (6-1 i en 26’) contra una rival més erràtica del compte. Masarova ha allargat la dinàmica en el segon set, però amb el 2-0 ha arribat la reacció de Vekic. La croata s’ha apuntat cinc jocs consecutius (2-5). Però la catalana no s’ha donat per vençuda. Ha superat la crisi i ha replicat amb dos trencaments que li han tornat a donar la iniciativa (6-5). Masarova ha disposat del servei per certificar la victòria, però Vekic ha respost amb el contrabreak. En el desempat s’ha repetit la història. La balcànica s’ha avançat amb un parcial de 2-5, però la barcelonina ha sumat cinc punts seguits per segellar el triomf i l’accés a la tercera eliminatòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)