El Barça supera amb suficiència el Logronyo (34-23) per segellar la desena copa consecutiva

A la mitja part l’equip blaugrana ja dominava per 20-13

El Barça ha superat amb suficiència el Logronyo la Rioja (34-23), en el seu millor partit a Santander, per segellar la 27a copa del rei del seu palmarès, la desena de consecutiva. Amb una gran defensa, l’equip blaugrana ha sabut neutralitzar els atacs amb set jugadors del rival. Emil Nielsen, escollit el jugador més valuós amb 16 aturades, també hi ha tingut molt a veure. En l’aspecte golejador, han destacat Blaz Jan, Ludovic Fàbregas i Aleix Gómez , tots dos amb cinc dianes. A l’hora d’aixecar la copa, el capità Gonzalo Pérez de Vargas ha cedit l’honor a Haniel Langaro, que va reaparèixer ahir després de cinc mesos de baixa per la ruptura del tendó d’Aquil·les.

La consigna del Logronyo era clara: intentar alentir el ritme de partit per frenar la velocitat de joc blaugrana. En un primer moment, l’equip de la Rioja ha respost a l’intercanvi de gols amb atacs amb set jugadors, però la recuperació de pilotes i els gols a porteria buida del conjunt de Carlos Ortega ha obert la primera escletxa en el resultat (13-9). El temps mort de Miguel Ángel Velasco no ha acabat de funcionar perquè els blaugrana han tornat a prendre embranzida i a còpia de contraatacs han obtingut una màxima renda de 9 gols (18-9). El tècnic del Logronyo s’ha vist forçat a tornar a aturar el partit. Aquest cop els seus jugadors han pogut trencar la sequera i si més no han reduït el desavantatge abans del descans (20-13).

En la posada en escena de la segona meitat s’ha repetit el guió. El Logronyo persistia amb els atacs amb set jugadors, però les bones intervencions d’Emil Nielsen sota els pals i l’eficàcia en els llançaments a porteria dels seus companys han obert l’escletxa fins al 24-14. Amb la final encarrilada, Ortega ha pogut dosificar els seus jugadors i donar descans a alguns dels homes amb més pes de la plantilla. Algunes imprecisions i les aturades de Markelau Aliaksandr han frenat momentàniament l’embranzida catalana. Amb tot, el Barça no ha tingut problemes per mantenir la renda i segellar el títol amb el 34-23 final.