Ciclisme

Adèle Normand (Massi-Tactic) és tretzena en la Navarra Elite Classics

El Massi-Tactic va fer un bon paper dimecres després de la 13a posició d’una de les seves ciclistes, la canadenca Adèle Normand, en la Navarra Womens Elite Classics. L’equip de Torroella de Montgrí deixa enrere d’aquesta manera una irregular Vuelta a Espanya, on no va complir els objectius marcats i va estar lluny de les expectatives generades, i va aconseguir el resultat més destacat de la temporada abans d’encarar una altra prova de nivell com ho és la Itzulia. La Clásica de Navarra, de categoria 1.Pro, el segon esglaó del món just per sota de la divisió WorldTour, la va guanyar la neerlandesa Riejanne Markus (Jumbo-Vista). Va ser la primera en completar els 135,8 quilòmetres d’un recorregut exigent i la van acompanyar al podi Tamara Dronova-Balabolina (Israel-Premier Tech) i Ella Wyllie (Lifeplus-Wahoo). Normand va ser tretzena a 3 minuts i 3 segons de la vencedora.

Sergi Güell, president del Club Ciclista Baix Ter, en fa una valoració molt positiva i explica que “ha sigut una cursa amb un nivell molt alt. L’Adèle (Normand) l’ha acabat en tretzena posició, el que és molt i molt destacat. Podem dir que aquest és el resultat més bo de la temporada. El curs passat ja hi vam aconseguir el quart lloc de la Mireia Benito, pel que podem dir que el director Manel Gonzalo estratègicament aquesta cursa la treballa molt bé”. Güell destaca també que “les nostres opcions passaven per aguantar amb el grup de favorites” i així va ser perquè la ciclista canadenca es va situar sempre en una bona posició durant una cursa “amb moltes rampes curtes” que va provocar que el pilot arribés al tram final “molt trencat”.

Aquesta 13ª posició permet que el Massi-Tactic sumi punts a la classificació UCI i l’ajuda a “agafar moral” per a la propera prova. Serà la Itzulia, de categoria WorldTour i que tindrà lloc del 12 al 14 de maig. Per part del conjunt empordanès hi competiran Cécile Lejeune, Aurela Nerlo, Petra Zsankó, Miryam Núñez, Vera Vilaça i Valeria Valgonen.