Tennis

Nole s’enlaira a l’Olimp

El serbi tomba la solidesa del noruec Casper Ruud per 7-6 (1), 6-3 i 7-5, aixeca la seva tercera corona a l’argila de París, recupera el número 1 i esdevé, amb 23, el tennista masculí amb més títols de gran eslam de la història

Novak Djokovic (3) va confirmar ahir les prediccions amb el seu tercer títol a Roland Garros en una final relativament controlada tret d’un primer set costerut contra l’abnegat noruec Casper Ruud (4) –7-6 (1), 6-3 i 7-5 en 3h13– i ja lidera amb excel·lència la història del tennis mundial. Va aixecar el seu 23è títol en 34 finals de gran eslam i va establir un nou registre masculí en l’era oberta –desempata així amb Rafa Nadal (22)–. En l’àmbit global, iguala els 23 títols de Serena Williams i queda a només un de Margaret Court en el còmput dels temps. El serbi, l’únic que llueix almenys tres títols en cadascun dels quatre majors i que avui recuperarà el número 1 del tennis mundial en detriment de Carlos Alcaraz, obté el 94è títol de la seva carrera –el tercer del curs–, que aviat és dit, en 133 finals des del 2006. Ruud, que l’any passat va caure en la final contra Nadal, malbarata la seva tercera oportunitat en una final de gran eslam després d’haver cedit també l’any passat en l’obert dels EUA contra Carlos Alcaraz, tot i que es confirma com un dels jugadors més fiables del circuit, tret de quan, evidentment, s’enfronta amb els grans monstres.

La setena final del balcànic a París no va ser un camí de roses, ni de bon tros. Djokovic va arrencar fred i va haver de remar de valent en un primer set entremaliat que se li va complicar de seguida. Sòlid i agressiu alhora, i buscant sempre pilotes altes incòmodes, Ruud es va avançar per 0-3 i trencament colpejant la pilota amb virulència amb la dreta en un inici somiat, res a veure amb el mal partit que va fer el 2022 contra Nadal. Nole es va arromangar i va reaccionar igualant el break i sentint cada cop millor la bola, sobretot amb la dreta, i aferrant-se a la pista, especialment en un tie-break en què va ser infinitament superior i va apel·lar als galons per començar a construir la victòria minant la moral del seu rival. Un trencament en el segon joc del segon acte, en una fase en què el noruec va notar el desencís lògic de no haver guanyat el primer set, va ser decisiu per guanyar el parcial. El tercer set, igualadíssim i amb Ruud cada vegada més solvent, el va resoldre amb un tercer break en l’onzè joc (6-5) que va acabar de tombar la resistència del noruec, que ha perdut els cinc partits contra el serbi i no li ha esgarrapat ni un sol set. Djokovic és ara el vencedor de més edat de Roland Garros, amb 36 anys i 20 dies. També supera Nadal: 36 anys i dos dies.

ELS PROTAGONISTES

Sé que els meus rivals senten pressió quan juguen al millor de cinc sets contra mi i així és com vull que se sentin
Novak Djokovic
Novak Djokovic és una de les llegendes més grans del nostre esport i espero poder-lo guanyar alguna vegada
Casper Ruud

El balcànic es posa una samarreta amb el número 23

L’escenografia espontània amb la clàssica fotografia de Nole estirat a terra emocionat mirant al cel i celebrant la gesta quan Ruud va llançar a fora l’última pilota del partit, va donar pas a una simbologia preparada expressament per a l’ocasió. Djokovic es va posar un xandall amb el número 23, el gran objectiu que l’ha mantingut motivat en els últims temps en una lluita absolutament aferrissada, primer, per atrapar Roger Federer –20 títols de gran eslam i ja retirat– i, ara, el lesionat Rafa Nadal (22), que ahir el va felicitar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)