Espanya supera Hongria en la pugna pel bronze en un festival de gols (18-15)

L’equip de Miki Oca ha marcat diferències des de l’inici i ha sabut controlar la reacció magiar. Els Estats Units s’ha imposat als Països Baixos (11-12) en la lluita per l’or de la super final de la copa del món a Long Beach

La selecció espanyola, amb onze de tretze jugadores catalanes, s’ha imposat a Hongria (18-15) en un festival de gols (5-4, 6-5, 4-2 i 3-4) i s’ha emportat la medalla de bronze de Long Beach, en la pugna pel tercer lloc de la super final de la copa del món. En el partit pel títol, els Estats Units ha superat els Països Baixos per un ajustat (11-12) i ha guanyat el seu quart or en la competició.

L’equip de Miki Oca ha fet tota una declaració d’intencions només començar amb un parcial de 3-0 en 4 minuts. Però Hongria responia a l’embat i a l’inici del segon quart ja havia restablert l’equilibri (5-5). Amb Anni Espar i Paula Leitón com a protagonistes, la selecció espanyola tornava a fer una estrebada (9-6). Les d’Oca sempre han portat la iniciativa i han aconseguit una màxima renda de 5 gols (15-10), però les alegries defensives feien la sensació d’un cert descontrol. En tot cas, s’ha arribat a l’últim quart amb un parcial de 15-11 i el conjunt hispà ha sabut gestionar la renda fins al final per acabar segellant una nova medalla al seu palmarès. Les golejadores han estat: Anni Espar (5), escollida jugadora més valuosa del partit, Paula Leitón (3), Maica García (2), Bea Ortíz (2), Judith Forca (2), Pili Peña (2), i les germanes Ariadna Ruiz (1) i Elena Ruiz (1).