Handbol

Fàbregas, Petrus i Makuc, guardonats en la Gala de l’EHF

El jugador nord-català del Barça ha estat nomenat millor pivot de la competició europea, el brasiler millor defensor i el central eslovè millor ‘rookie’ de la temporada

El Barça es va haver de conformar amb la tercera plaça de la Champions en la final a quatre de Colònia, però la seva trajectòria ha estat reconeguda en la Gala a l’Excel·lència de la EHF (Federació Europea d’Handbol) i ha rebut tres premis individuals. Els guardonats han estat el nord-català Ludovic Fàbregas, escollit com el millor pivot, el brasiler Thiagus Petrus, com a millor defensor, i el central eslovè Domen Makuc, reconegut com el millor rookie del curs.

El premi al jugador més valuós ha estat pel lateral esquerre del GOG Gudme Simon Pytlick, campió mundial amb Dinamarca el mes de gener i que en els quarts de final de la Champions es va topar amb el Barça. Pytlick també forma part del set ideal, que en aquesta ocasió també inclou jugadors de la Lliga europea. A més del lateral danès i els dos jugadors blaugrana, completen el quadre d’honor: Timur Dibirov (Zagreb), en l’extrem esquerre; Luc Steins (PSG), com a central; Mathias Gidsel (Füchse Berlín), com a lateral dret; Hans Lindberg (Füchse Berlín), com a extrem dret; i Niklas Landin (Kiel), com a porter. Sorprenentment, entre els guardonats no hi ha cap jugador ni del Magdeburg ni del Kielce, el campió i el finalista de la Champions.

Saló de la Fama, amb presència blaugrana

D’altra banda, l’EHF, aprofitant el 30è aniversari de la seva fundació, ha creat el Saló de la Fama, amb els 60 primers integrants, 30 homes i 30 dones. Amb 11 copes d’Europa al seu palmarès, el Barça lògicament ha tingut molta representació amb jugadors que durant més o menys temps van vestir la samarreta blaugrana com Xavi O’Callaghan, Enric Masip, Víctor Tomàs, que també ha estat entre els conductors de la Gala, Arpad Sterbik, Andrei Xepkin, Carlos Prieto, Laszlo Nagy, Siarhei Rutenka, Kiril Lazarov, Dragan Skrbic, Christian Schwarzer, Gudjon Valur Sigurdsson i Filip Jícha.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)