Tennis

Com mana la tradició

Tennis. Djokovic supera Cachín i avança amb autoritat cap a la segona eliminatòria de Wimbledon en un partit que s’ha d’aturar per la pluja

En el torneig de Wimbledon manen les tradicions. La indumentària blanca sobre la catifa verda, l’aparició de la pluja i també les victòries de Novak Djokovic formen part dels vells costums a l’All England Club. El tennista serbi, que busca la seva vuitena corona –la cinquena consecutiva– en el torneig londinenc, no va fallar en l’estrena en el seu jardí particular i va resoldre amb èxit el duel amb l’argentí Pedro Cachín (6-3, 6-3 i 7-6). Això sí, el partit es va haver d’interrompre durant gairebé una hora i mitja a causa d’un xàfec que va acompanyar les primeres hores de la jornada. Tot i els intents de Djokovic per eixugar la gespa amb una tovallola, el partit es va haver d’aturar quan ja s’havia apuntat el primer parcial per 6-3.

Després de la represa del joc, va continuar el domini del jugador de Belgrad, que va calcar el mateix resultat en el segon set (6-3). En l’últim parcial, Cachín va servir millor i, sense possibilitats de trencament, es va arribar al desempat, en què Djokovic va exhibir que té més consistència i experiència. “No hi ha lloc més especial que Wimbledon quant a història i tradició. Guanyar aquí era un somni d’infància que es va fer realitat el 2011. Cada any que torno revisc aquests records i, d’alguna manera, entro en contacte amb aquell nen que somiava des de Sèrbia”, va confessar Nole als aficionats. El seu pròxim rival serà l’australià Jordan Thompson, que va necessitar cinc sets per superar el nord-americà Brandon Nakashima. El noruec Casper Ruud (4), doble finalista a Roland Garros, tampoc no va fallar en la seva estrena, tot i cedir un set contra Laurent Lokoli (6-1, 5-7, 6-4 i 6-3).

En el quadre femení, la polonesa Iga Swiatek (1) va tenir un debut plàcid contra la xinesa Lin Zhu (6-1 i 6-3). Guanyadora de quatre grans eslams, Swiatek té la seva assignatura pendent a l’All England Club, on no ha pogut passar mai de la quarta eliminatòria (2021).

El torn d’Alcaraz i Badosa

Avui serà el torn del murcià Carlos Alcaraz, que exercirà de primer cap de sèrie, tot i que Djokovic és el gran favorit. El seu debut serà contra el francès Jeremy Chardy, a la pista 1 (14 h). La direcció del torneig ha decidit programar per a la central els partits d’Elena Rybakina, Andy Murray i Aryna Sabalenka. Abans del primer partit de la jornada, s’homenatjarà el vuit vegades campió Roger Federer, que va jugar el seu últim partit a l’All England Club en els quarts de final de l’edició del 2021. Avui també serà l’estrena de la begurenca Paula Badosa, que jugarà el quart torn de la pista 12 contra la nord-americana de 32 anys Alison Riske (140a de la WTA).

Cara i creu per a Masarova i Ramos

Pel que fa als catalans, l’alegria del dia va ser el triomf molt suat de la barcelonina Rebeka Masarova contra l’egípcia Mayar Sherif (31). El partit, amb diferents alternatives, va ser molt disputat i es va haver de resoldre en el desempat del tercer set (7-5, 3-6 i 7-6 [10-6]), en 2h31 de joc. Amb la victòria, Masarova, de 23 anys, accedirà per primera vegada a la segona eliminatòria de l’All England Club. La barcelonina, que va acreditar 49 punts guanyadors en contraposició amb els 34 de la seva rival, va fer un pas endavant amb el servei en el tram final per remuntar un 2-4 en l’últim set i acabar resolent el partit amb cinc punts consecutius en el tie-break. La mala notícia va ser la derrota d’Albert Ramos contra el polonès Hubert Hurkacz (17), per 6-1, 6-4 i 6-4. Semifinalista el 2021 i més avesat al joc sobre herba, Hurkacz va fer valer l’efectivitat del seu servei (15 aces) en un partit que es va interrompre durant una hora llarga després dels dos primers sets. Després de la represa, el polonès en va tenir prou amb un trencament per rematar la feina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)