Ciclisme

Poels guanya, mentre que Vingegaard i Pogacar s’ataquen i mantenen la igualtat

Marc Soler té protagonisme en la quinzena etapa del Tour

Jonas Vingegaard (Jumbo) i Tadej Pogacar (UAE) s’han atacat en la darrera pujada al cim de Saint-Gervais Mont Blanc, però en aquesta ocasió s’ha mantingut la igualtat que estan mostrant en tot el Tour i han entrat junts en la línia de meta, sense sumar cap bonificació. La victòria ha sigut pel neerlandès Wout Poels (Bahrain) que ha arribat en solitari i ha superat per més de de dos minuts el belga Wout Van Aert (Jumbo).

El vilanoví Marc Soler (UAE) ha tingut un bon protagonisme en l’etapa, primer ha buscat la victòria, i després ha ajudat al seu equip. Marc Soler ha atacat pujant el col des Aravis de tercera categoria i en la baixa ha estat atrapat per Wout Van Aert, Wout Poels i el letó Krists Neilands (Israel), que ha caigut quan agafa un bidó d’una moto i ha topat amb ella. El vilanoví, el belga i el neerlandès han agafat més d’un minuta de marge sobre el grup perseguidor i s’ha vist clar que lluitarien per la victòria ja que el pilot estava a més de sis minuts. Marc Soler, però ha cedit uns metres en la baixada, i quan s’ha apropat als seus companys d’escapada Wout Poels ha marxat en solitari cap a la victòria, la seva primera en una de les tres grans. Marc Soler ha vist que no podia guanyar, i ha esperat als seus caps de files Adam Yates i Tadej Pogacar, i els ha ajudat en el darrer quilòmetre de la dura pujada.

En l’inici de l’etapa hi han hagut molts atacs i no s’ha arribat a formar l’escapada del dia fins que hi ha hagut una multitudinària caiguda en la part del davant del pilot. Un espectador a tocat el nord-americà Sepp Kuss (Jumbo) que ha anat per terra i una vintena de corredors també han caigut. El dos favorits a la victòria final Jonas Vingegaard (Jumbo) i Tadej Pogacar (UAE) s’han escapat per poc de caure, ja que estaven en els primers llocs.

En aquell moment Julian Alaphilippe (Soudal-Quick Step) i Alexey Lutsenko (Astana) tenien uns segons d’avantatge sobre un grup de 37 corredors, entre els que hi havia Marc Soler (UAE), i després de la caiguda el pilot s’ha aturat i han pogut agafar més de vuit minuts de marge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)