Ciclisme

Mantenen la gran igualtat

Ciclisme. Tour. Vingegaard i Pogacar s’ataquen en la darrera pujada però arriben junts i continuen separats per deu segons. Poels suma la primera victòria en una gran volta

La lluita per la victòria final del Tour continua igual després de la 15a etapa, ja que els dos grans aspirants, Jonas Vingegaard (Jumbo) i Tadej Pogacar (UAE), mantenen la igualtat i els deu segons que els separaven abans d’aquesta important etapa dels Alps. Hi va haver tímids atacs en la darrera pujada al cim de Saint-Gervais Mont Blanc, on estava instal·lada la meta d’aquesta etapa de 179 km, però cap dels dos va poder treure avantatge. Es va mantenir la igualtat que estan mostrant en tot el Tour i van travessar junts la línia de meta, sense sumar cap bonificació, perquè hi havia molts corredors de l’escapada del dia per davant seu.

La victòria va ser per al neerlandès Wout Poels (Bahrain), que va arribar en solitari i va aconseguir el primer triomf en una de les tres grans voltes. El neerlandès, de 35 anys, va formar part de l’escapada del dia i va saber atacar en el moment precís de la darrera ascensió de la jornada per marxar en solitari cap a la victòria. A la línia de meta, va superar per més de dos minuts el belga Wout Van Aert (Jumbo).

El vilanoví Marc Soler (UAE) va tenir un protagonisme important en l’etapa: primer, va buscar la victòria i va estar amb Wout Poels i Wout Van Aert al davant i, després, quan va veure que no la podia aconseguir, va ajudar els líders del seu equip. Marc Soler va atacar pujant el coll d’Aravis, de tercera categoria, a uns 50 km de la meta, i en la baixada va ser atrapat per Wout Van Aert, Wout Poels i el letó Krists Neilands (Israel), que va caure quan agafava un bidó d’una moto i hi va topar.

El vilanoví, el belga i el neerlandès van agafar més d’un minuta de marge sobre el grup perseguidor i es va veure clar que un dels tres guanyaria l’etapa, ja que el pilot estava a més de sis minuts.

Marc Soler va cedir uns metres en la llarga baixada i, quan es va tornar a apropar als seus companys d’escapada, Wout Poels va marxar en solitari cap a la victòria. El vilanoví va veure que no podria guanyar i va esperar els seus caps de files, Adam Yates i Tadej Pogacar, i els va ajudar en el darrer quilòmetre de la dura pujada. L’anglès va poder guanyar un lloc en la general i apropar-se a la tercera plaça del podi.

En l’inici de l’etapa, hi va haver molts atacs i no es va formar l’escapada del dia fins que hi va haver una multitudinària caiguda en la part del davant del pilot, en el km 40. Un espectador va tocar Sepp Kuss (Jumbo) que va anar per terra i una vintena de corredors també van caure. Va passar a la part de davant del pilot i Jonas Vingegaard i Tadej Pogacar es van escapar per poc. En aquell moment, hi havia un grup de més de trenca corredors amb pocs segons de marge, entre ells Marc Soler, i després de la caiguda, el pilot va afluixar i van poder agafar més de vuit minuts d’avantatge.

MARC SOLER

El vilanoví és protagonista: primer, lluita per guanyar l’etapa i, després, ajuda els seus líders

ELS PROTAGONISTES

Sempre he somiat a guanyar una etapa del Tour. M’ho he començat a creure en els últims quilòmetres
Wout Poels
Ha tornat a ser una gran batalla entre nosaltres dos. M’he sentit amb més control que els dies anteriors
Jonas Vingegaard
Hem incrementat el ritme en l’última pujada. Jonas estava anant molt bé i sabia que no podria deixar-lo anar
Tadej Pogacar
Etapa 15 (179 km)
1r W. Poels (Bahrain) 4h40:45
2n W. Van Aert (Jumbo) a 2:08
3r M. Burgaudeau (TEnergies) a 3:00
4t L. Craddock (Jayco) a 3:10
5è M. Landa (Bahrain) a 3:14
6è T. Pinot (Groupama) m.t.
16è T. Pogacar (UAE) 6:04
17è J. Vingegaard (Jumbo) m.t.
18è A. Yates (UAE) a 6:24
19è C. Rodríguez (Ineos) a 6:42
21è M. Soler (UAE) a 7:05
General (2.606,9 km)
1r J. Vingegaard (Jumbo) 62h34:17
2n T. Pogacar (UAE) a 0:10
3r C. Rodríguez (Ineos) a 5:21
4t A. Yates (UAE) a 5:40
5è J. Hindley (Bora) a 6:38
6è S. Kuss (Jumbo) a 9:16
7è P. Bilbao (Bahrain) a 10:11
8è S. Yates (Jayco) a 10:48
9è D. Gaudu (Groupama) a 14:07
10è G. Martin (Cofidis) a 14:18
60è M. Soler (UAE) a 2h29:44
Muntanya
1r G. Ciccone (Lind) 58 punts
2n N. Powless (EF) 58
3r J. Vingegaard (Jumbo) 54
Regularitat
1r J. Philipsen (Alpecin) 323 punts
2n M. Pedersen (Lidl) 179
3r B. Coquard (Cofidis) 178
Joves
1r T. Pogacar (UAE) 62h34:27
2n C. Rodríguez (Ineos) a 5:11
3r F. Gall (Ag2R) a 14:29
Equips
1r Jumbo-Visma 188h22:03
2n Ineos Grenadiers a 3:22
3r UAE Team Emirates a 7:39
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)