Espanya supera el tràmit contra el Kazakhstan (24-5) i se les heurà amb França en els vuitens de final

La selecció espanyola ha superat el tràmit contra el Kazakhstan (24-5) i, com a segona de grup, quedarà emparellada amb França en els vuitens de final del mundial de Fuukuoka. Tot i algun desajust defensiu en el primer quart (5-3, 8-1, 5-0 i 6-1), el conjunt de Miki Oca s’ha mostrat molt superior al rival i el tècnic ha pogut repartir minuts entre totes les jugadores. Les màximes anotadores del partit han estat Pili Peña (4), Judith Forca (3), Paula Leitón (3), Nona Pérez (3) i Paula Camus (3).

L’equip espanyol ha posat la directa només començar, a gairebé gol per minut (4-0). Però ha abaixat la guàrdia en defensa i ha donat aire a les rivals, que han trobat porteria i han replicat amb un parcial de 0-3. Anni Espar ha segellat el 5-3 al final del primer quart. El conjunt de Miki Oca ha posat una marxa més en el segon quart. S’ha activat en defensa i sortint al contraatac ha obert forat amb un correctiu de 8-1 (13-4), i gran protagonisme de les esquerranes Judith Forca i Pili Peña. Tot i la contundència del resultat, l’equip espanyol no ha abaixat el llistó i ha segellat un parcial de 11-1 en els 16 últims minuts de joc.