Waterpolo

Moltes possibilitats de ser al podi

Waterpolo. Mundial de Fukuoka. L’equip masculí, amb vuit catalans, defensa el títol de campió i el vol revalidar, i el conjunt femení, amb dotze catalanes, està convençut que tornarà a lluitar per les medalles

La selecció espanyola masculina de waterpolo, amb vuit catalans i el tècnic català David Martín, defensa a Fukuoka (Japó) el títol mundial que va conquerir a Budapest l’any passat, el tercer de la seva història després de les medalles d’or mundialistes de Pert 1998 i precisament Fukuoka 2000, que li porta, per tant, bons i nostàlgics records. Espanya també va fer bronze l’any passat en l’europeu de Split. De fet, des del 2018 i amb David Martín a la banqueta, l’equip estatal s’ha acostumat a pujar al podi i ho ha fet en set dels vuit darrers gran campionats. El darrer va ser fa dues setmanes, quan va guanyar l’or a Long Beach en la copa del món exhibint-se en la final contra Itàlia (10-4) i mostrant un nivell elevat que la situa al capdamunt de les apostes al mundial japonès.

L’equip estatal femení va guanyar el bronze a la copa del món de Los Angeles derrotant Hongria per 18-15 i també aspira al podi amb un equip dirigit per Miki Oca i en què hi ha dotze catalanes, set de les quals són del CN Sabadell, el campió d’Europa. En el darrer mundial, jugat l’any passat a Budapest, Espanya va acabar cinquena. El 2019 va obtenir la plata a Corea del Sud, i el 2017, a Budapest, també va fer plata. El seu èxit més gran va ser l’or de l’any 2013 a Barcelona.

Categoria femenina. Grup B
Diumenge 16
Països Baixos - Espanya 5.00 h
Dimarts 18
Espanya - Israel 3.30 h
Dijous 20
Espanya - Kazakhstan 10.30 h
Categoria masculina. Grup D
Dilluns 17
Sèrbia - Espanya 13.30 h
Dimecres 19
Espanya - Montenegro 6.30 h
Divendres 21
Sud-àfrica - Espanya 3.30 h * Hora catalana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)