Judith Forca marca el camí de les semifinals

Cinc gols de la jugadora sabadellenca impulsen el triomf d’Espanya contra Hongria (9-12) en els quarts de final del mundial

La selecció espanyola ha superat Hongria per 9-12 (2-3, 2-3, 3-4 i 2-2) i s’ha guanyat amb tot mereixement l’accés a la pugna per les medalles del mundial de Fukuoka. El seu rival en les semifinals serà Austràlia, que en el partit previ s’ha imposat a Grècia per un ajustat (8-9). L’equip de Miki Oca, amb una Judith Forca altre cop letal (5 gols), ha allargat la seva bona ratxa contra les hongareses, acostumades a sucumbir en els partits importants contra el conjunt espanyol.

L’equip estatal ha colpejat primer (2-3). Intenses en defensa i ràpides en transició, Judith Forca, Elena Ruiz i Bea Ortíz han marcat els tres primers gols del conjunt d’Oca. L’equip magiar ha replicat amb les dianes de la jugadora del CN Mataró Rita Keszthelyi, de penal, i Krisztina Garda en superioritat. El segon quart ha tingut un guió similar. La petita de les Ruiz i Forca (2) tornaven a veure porteria, i el conjunt hongarès només podia anotar en penals –el segon executat per Keszthelyi– o en accions de superioritat. Així s’arribava al descans llarga amb un parcial de 4-6.

Forca, amb dues dianes més, ha ampliat el seu repertori en la segona meitat i segellava una màxima renda de 4 gols (5-9). La madrilenya Paula Camus, des de la boia, també s’afegia a la festa (6-10). Hongria estava contra les cordes, però ha agafat aire en l’últim instant, amb la tercera diana de Keszthelyi que deixava el resultat en 7-10 abans d’entrar en el quart definitiu. El conjunt d’Attila Biro encara ha retallat més les diferències amb un altre penal (8-10). Les d’Oca han passat alguns moments de nervis i de tensió fins que Anni Espar, des de l’extrem, ha signat el 8-11 que ha obert les portes de les semifinals a 3:31 pel desenllaç. Maica, en superioritat, ha signat la sentència i Gurisatti, ja sense temps per més, ha segellat el definitiu 9-12.

Els Estats Units, eliminat per Itàlia (7-8)

La gran sorpresa dels quarts de final ha estat l’eliminació dels Estats Units, campiona de les quatre últimes edicions, a mans d’Itàlia (7-8). El conjunt transalpí s’enfrontarà en les semifinals als Països Baixos, que ha superat el Canadà amb molta autoritat (17-10).