Waterpolo

Forca, el braç executor

Waterpolo. Mundial. La inspiració de la jugadora sabadellenca, amb cinc gols, impulsa Espanya a les semifinals després de sotmetre per enèsima vegada el combinat d’Hongria

Hongria 9 Espanya 12

HONGRIA:Magyari; Szilagyi, Valyi, Gurisatti (1), Mahieu, Parkes, Mate, Keszthelyi (3), Leimeter (1), Rybanska, Hajdu, Garda (4) i Neszmely.ESPANYA:Terré; A. Ruiz, Espar (1), Ortíz (1), Nona, Crespí, E. Ruiz (2), Peña, Forca (5), Camus (2), Maica (1), Leitón i Ester.PARCIALS:2-3, 2-3, 3-4 i 2-2.

La selecció espanyola va demostrar per enèsima vegada que li té totalment presa la mida al combinat hongarès, que ha superat en fins a tretze semifinals de grans campionats, i ahir va entrar de ple dret en la pugna per les medalles del mundial de Fukuoka. El seu pròxim rival serà demà Austràlia en una fase final en què hi va haver sorpresa amb l’eliminació del totpoderós combinat dels Estats Units a mans d’Itàlia (7-8). Campió de les quatre últimes edicions, l’equip nord-americà no quedava fora de les semifinals des del mundial de Barcelona 2013, en què el conjunt de Miki Oca va conquerir l’or.

En el partit contra Hongria, l’equip estatal, amb onze catalanes, va anar sempre un pas per davant i va tenir en Judith Forca com a braç executor. Cinc gols de l’esquerrana del CN Sabadell van marcar el camí de les semifinals en un partit en què les d’Oca van saber jugar millor les seves cartes i van minimitzar l’habitual fogositat de les magiars. La intensitat defensiva i les transicions van ser clau contra un rival que va anotar gairebé sempre en accions de superioritat o de penal.

Quarts de final
Estats Units - Itàlia 7-8
Països Baixos - Canadà 17-10
Grècia - Austràlia 8-9
Hongria - Espanya 9-12
Semifinals (demà)
Itàlia - Paisos Baixos 10 h
Austràlia - Espanya 11.30 h
Finals (divendres)
Partit pel tercer lloc 9.30 h
Partit pel títol 11 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)