Espanya passa a la final i jugarà pel títol mundial contra els Països Baixos

La selecció estatal femenina venç Austràlia en la semifinal per 10-12 i es classifica pels Jocs Olímpics de París 2024

La selecció espanyola femenina s’ha classificat per la final del mundial i jugarà pel títol contra els Països Baixos. El combinat estatal, amb dotze jugadores catalanes i dues madrilenyes, ha guanyat en la semifinal Austràlia per 10-12 (2-5, 4-3, 2-2 i 2-2) i aquest triomf també ha tingut el premi de la classificació pels Jocs Olímpics de París 2024. Espanya buscarà el segon títol de campiona mundial en la seva quarta final divendres (11 hora catalana). Els Països Baixos s’ha classificat per la final al derrotar per 8-9 Itàlia. Les jugadores estatals i les neerlandeses ja es van enfrontar en la fase de grups i Espanya va perdre per 7-6.

La selecció espanyola ha iniciat molt concentrada la semifinal i s’ha avançat amb dos gols en els seus dos primers atacs d’Elena Ruiz i Paula Leitón. A partir d’aquí ha controlat a les australianes i ha arribat al final del primer quart amb un 2-5. En el segon període el joc s’ha anivellat, Australià ha aturat millor els atacs d’Espanya i al descans el combinat estatal ha dominat per 6-8.

En l’inici del tercer quart dos gols seguits d’Elena Ruiz han situat el 6-10 en el marcador, la màxima avantatge de l’equip estatal. Espanya, però ha tingut problemes en defensa, amb les exclusions definitives de Paula Camus i Paula Crespí, i les australianes han aprofitat millor les superioritats de dona de més i s’han mantingut amb un marcar ajustat fins el 8-10 al final del tercer període.

En els darrers vuit minuts la bona defensa d’Espanya es va mantenir, i també la igualtat en el joc. El gol de Maica Garcia a 1:07 per acabar va sentenciar la semifinal. Els gols de la selecció espanyola els han marcat: Elena Ruiz (4), Judith Forca (2), Bea Ortiz (2), Maica Garcia (2), Paula Leitón (1) i Paula Camus (1).