Ciclisme

Venge és quart en la ‘crono’ del mundial

Ciclisme. L’esportista paralímpic es queda a mig minut del podi. Cullell acaba setè en el BTT XCO de pista curta

Christian Venge i el seu guia Eloy Teruel en el tàndem van acabar en la quarta posició de la prova paralímpica de la contrarellotge categoria B del mundial que es disputa a Glasgow. El català i el murcià van completar els 28,2 quilòmetres amb un temps de 33:39.90 i es van quedar a 50.77 segons dels campions mundials, els neerlandesos Tristan Bangma i Patrick Boss, que van guanyar amb 32:49.13. Christian Venge sempre va estar en el quart lloc en els dos temps de pas i es va quedar a més de mig minut de la tercera plaça del podi, que va ser per als francesos Elie de CarCarvalho i Mickael Guichard (33:06.81). El català va ser cinquè en la contrarellotge del mundial de l’any passat. En aquest encara ha de disputar dissabte la prova en ruta.

Jofre Cullell va aconseguir una gran setena posició en la cursa elit de BTT XCO de pista curta, venint des del darrere. El corredor de Santa Coloma de Farners es va quedar a vuit segons del campió, el neozelandès Samuel Gaze, que va guanyar a l’esprint el francès Victor Koretzky (20:27). Jofre Cullell va acabar amb 20:35 i en les deu voltes al circuit mai no va estar més lluny d’onze segons dels primers.

En BTT XCO júnior femení Marta Cano va acabar en una molt bona dotzena plaça amb 1h12:06. La catalana va acabar a 4:29 de la campiona mundial, la canadenca Isabella Holmgren (1h07:37.). Marta Cano va ser regular i durant tota la cursa va estar entre l’onzena i la catorzena plaça. En la mateixa prova júnior masculina Carlos Gámez va ser el 54è i Martí Carrillo el 62è.

En el trial elit femení Alba Riera va ser tercera de la semifinal amb 630 punts i es va classificar per a la final de demà. El millor resultat va ser per a la madrilenya Vera Barón amb 750 punts, els mateixos que l’alemanya Nina Reichenbach. Les sis primeres disputaran la final. En júnior 20 polzades Víctor Pérez també es va classificar per a la final després de ser quart amb 780 punts, els mateixos que el francès Robin Berchiatti. Martí Rusiñol va ser el divuitè amb 420 punts.

Dygert sorprèn

En la contrarellotge elit femenina la victòria va ser per a la nord-americana Chloe Dygert, que va sorprendre totes les rivals i es va imposar amb 46:59.80. Segona va ser l’australiana Grace Brown a 5.67 segons, i la tercera, l’austríaca Christina Schweinberger, va entrar a 1:12.95. Chloe Dygert, que va explicar que no es trobava bé i que va estar a punt de no sortir, va ser campiona de contrarellotge l’any 2019.