Ciclisme

Sergi Garrote s’emporta la plata en la ruta del mundial

Ciclisme. El barceloní domina gairebé tota la cursa de la classe H2 paralímpica en solitari i al final el supera el francès Florian Jouanny, que defensava el títol, per només cinc segons

Sergi Garrote es va emportar una treballada i meritòria medalla de plata en la cursa en ruta de la classe H2 del mundial paralímpic de Glasgow. El barceloní, de 44 anys, va lluitar per la medalla d’or amb totes les seves forces, va anar escapat en solitari durant les dues primeres voltes, de les tres de la cursa de 46,8 km, però al final va cedir davant del francès Florian Jouanny, que va revalidar el seu títol mundial amb un temps d’1h22.31 i va superar el handbiker català per només 5 segons (1h22:36). La tercera posició al podi la va ocupar l’italià Luca Mazzone, que va arribar a més de nou minuts (1h31:39).

Sergi Garrote va sortir amb molta empenta i en la primera volta ja es va quedar sol al capdavant i va agafar un avantatge de 55 segons sobre el francès, el campió de l’any passat. En la segona, Sergi Garrote es va mantenir al davant, però Florian Jouanny l’hi va començar a retallar la diferència, i va passar a 43 segons. En els últims quilòmetres el francès va atrapar el català i el va superar prop de la meta per un marge molt curt. El barceloní va ser tercer en el mundial de l’any passat i segon fa dos anys.

Sergio Garrote havia guanyat el títol mundial de contrarellotge en aquest mundial, quan va superar Florian Jouanny, segon. El barceloní va revalidar el títol mundial paralímpic que va guanyar el 2022 a Baie-Comeau (Canadà) en la lluita contra el crono.

En el trial masculí elit de 20 polzades, Eloi Plaza es va classificar per a la final dels sis millors en ser quart, amb 660 punts. Martí Riera va acabar dotzè, amb 550 punts. En l’elit masculina de 26 polzades el català Martí Vayreda va acabar en la sisena posició en la semifinal, amb 650 punts, i es va classificar per a la final. Els altres dos catalans en la semifinal han acabat entre els deu primers, però no han passat a la final. Toni Guillén ha ocupat la vuitena posició, amb 560 punts, i Sergi Llongueras ha estat novè, amb 550.

Evenepoel és el nou campió de la contrarellotge elit

Remco Evenepoel va guanyar el títol mundial de contrarellotge, el seu primer en aquesta modalitat. El belga va ser el campió de ruta l’any passat i enguany ho ha estat en la lluita contra el crono. Fins ara tenia un subcampionat en la prova de contrarellotge, l’any 2019, i dos tercers llocs, els anys 2021 i 2022. Remco Evenepoel va guanyar una complicada contrarellotge de 47,8 km amb una dura pujada final, amb un temps de 55:19.23. Va superar per 12.28 segons l’italià Filippo Ganna, que va ser el millor en els dos primers punts de pas. L’italià no va poder guanyar el seu tercer títol mundial en aquesta especialitat, ja que va ser campió els anys 2020 i 2021. La tercera plaça del podi la va aconseguir el sorprenent gal·lès de 19 anys Joshua Tarling, que es va quedar a 48.20 del campió. Tots tres van dominar la prova i el quart, el nord-americà Brandon McNulty, va arribar a 1:26.91.