Ciclisme

Dos podis catalans a Glasgow en trial

Ciclisme. Martí Vayreda i Alba Riera són tercers en les seves finals i la delegació catalana suma cinc medalles

L’olotí Martí Vayreda (2002) i la vigatana Alba Riera (2008) van guanyar la medalla de bronze al campionat del món de trial en les categories elit, dos podis en el penúltim dia del mundial que permet al ciclisme català aconseguir cinc medalles perquè Víctor Pérez va guanyar l’or en els relleus també en trial i Sergio Garrote (1979) es va endur l’or en la contrarellotge i la plata en la classe H2 paralímpica cap a Viladecans. El pilot de Sant Pere de Vilamajor (2006) va ser quart ahir en 20” júnior, en el seu primer any a la categoria, de la qual ja és campió estatal júnior i català. Eloi Palau (1998), campió del món l’any passat, també va fregar el podi en categoria elit 20” darrere dels espanyols Alejandro Montalvo i Borja Conejos i de Charlie Rolls. També havia quedat quart en CRI Christian Venge (1972), que ahir va tancar la seva participació en categoria B amb el seu guia Eloy Teruel.

La pilot del CE Trialsport Osona, encara cadet, és campiona absoluta d’Espanya i de Catalunya i havia estat primera i segona en les dues cites de la copa del món 2023. En la semifinal va ser tercera i liderava la classificació en l’última volta de la final després de ser l’única a fer els 60 punts en el penúltim. Una relliscada en l’inici –la segona zona– la va deixar amb 10 punts i 180 en total. L’alemanya Nina Reichenbach (1999) va superar Riera i va acabar amb 210 per sumar el sisè mundial i la madrilenya Vera Baron (2004) va tancar la final penalitzant a la zona on la vigatana havia relliscat i va acabar caient poc després. Va assolir la plata amb 190 punts.

Vayreda (CC Olot) es va endur el bronze en el seu tercer mundial elit en 26”, després de ser sisè en les seves dues anteriors participacions. L’olotí era primer amb 180 punts abans que l’alemany Oliver Widmann (2001) i l’anglès Jack Carthy (1996) completessin les seves actuacions amb 210 i el desempat afavorís el corredor local, que s’endú el seu sisè títol en set anys.

LA DADA

2
ors
catalans a la cita mundialista, que abaixa avui el teló, arrodonits amb una plata i dos bronzes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)