Atletisme

Tercer títol mundial de Faith Kipyegon en els 1.500 m

Tamberi completa la triple corona en alçada, campió olímpic, europeu i ara el mundial a Budapest

Faith Kipyegon ha tornat a demostrar que no te rival en els 1.500 m i ha guanyat el seu tercer títol mundial en aquesta distància. La kenyana s’ha posat al davant de la final en els primers metres i no ha deixat que ningú la superés, incrementant poc a poc el ritme, fins fer l’atac definitiu a l’iniciar la darrera volta. Faith Kipyegon ha guanyat amb 3:54.87 per davant de l’etíop Diribe Welteji, 3:55.69. La neerlandesa Sifan Hassan, ha començat al darrera, com sempre, i només ha pogut remuntar fins la tercera plaça (3:56.00).

Soufiane El Bakkali ha guanyat per segona vegada seguida el títol en els 3.000 m obstacles. El marroquí ha revalidat el títol gràcies a una darrera volta impressionant (8:03.53) en la que ha superat l’etíop Lamecha Girma, que havia dominat gran part de la prova i que no ha aguantat al final (8:05.44). El kenyà Abraham Kibiwott ha estat el tercer (8:11.98) després de caure en el darrer obstacle i tornar a la cursa. L’espanyol Dani Arce ha finalitzat en la novena plaça amb 8:18.31.

L’italià Gianmarco ha aconseguit el seu primer títol mundial en alçada completant el triplet ja que va ser campió olímpic a Tòquio i europeu l’any passat. S’ha imposat amb 2,36 m per intents davant el nord-americà JuVaughn Harrison. La sorpresa del mundial ha arribat en la final de disc en que ha guanyat la desconeguda nord-americana Laulauga Tausaga que s’ha imposat amb 69,49 m, superant de quatre metres la seva marca personal que era de 65,46. La gran favorita, la seva compatriota Valarie Allman, campiona olímpica, ha acabat segona amb 69,23 m.

En les semifinals dels 400 m el britànic Matthew Hudson-Smith ha batut el rècord europeu que portava a les taules 35 anys. Matthew Hudson-Smith s’ha classificat per la final amb 44.26 superant la millor marca europea de la història de 44.33 que era de l’alemany oriental Thomas Schönlebe des del 1987. El Millor registre però l’ha marcat el jamaicà Antonio Watson amb 44.13. En les semifinals dels 400 m tanques no hi ha hagut sorpreses i les favorites han arribat a la final. la nord-americana Shamier Little ha fet el millor temps (52.81) i la favorita, la neerlandesa Femke Bol ha fet el segon temps (52.95).

En les eliminatòries dels 800 m ha quedat eliminat l’actual campió olímpic i mundial, el kenyà Emmanuel Korir, al ser quart en la cinquena sèrie. L’ha deixat fora l’espanyol Mohamed Attaoui que ha estat el tercer, i que com els seus companys Saúl Ordoñez i Adrian Ben, s’ha classificat per la semifinal. En les sèries dels 100 m tanques la nord-americana Kendra Harrison ha sorprès amb un gran registre de 12.24, millor marca mundial de l’any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)