El Barça s’estrena en la Champions amb un bon triomf a Montpeller (25-30)

Mem (8 gols), Nielsen (14 aturades) i el sorprenent Petar Cikusa (4 gols) han brillat en el debut europeu

El Barça ha vençut i convençut en la seva estrena a la Champions amb un triomf sense pal·liatius a la pista del Montpeller (25-30). Després de l’ensopegada a la lliga Asobal, amb l’empat a Bidasoa, l’equip blaugrana ha reaccionat de la mà de Dika Mem (8 gols) i Emil Nielsen (14 aturades), que ha ocupat la porteria després de la baixa d’última hora de Gonzalo Pérez de Vargas. L’excapità ha hagut de deixar l’expedició i tornar a Barcelona per la seva imminent paternitat. L’altra protagonista del duel ha estat el jove primera línia bordilenc Petar Cikusa, que ha aparegut en la segona meitat per exercir de revulsiu quan el Montpeller havia retallat diferències.

Després d’un quart d’hora de domini altern i alguns minuts de cert col·lapse blaugrana, Dika Mem ha agafat els galons. El Barça ha trobat fissures en la banda esquerra de la defensa occitana i ha pres el control del partit (6-9). El capità, amb minuts de qualitat de Pol Valera en la direcció de joc, ha liderat l’atac català i amb set gols ha neutralitzat els canoners locals. Emil Nielsen (8 aturades) aportava molt més que Desbonnet (3) sota els pals i contribuïa al bon balanç defensiu del conjunt d’Ortega. L’efectivitat d’Aleix Gómez en els penals i un xut de Carlsbogaard a l’últim instant han tancat el primer acte amb un resultat clarament favorable al Barça (11-16).

El canvi de porter, Bolzinger en el lloc de Desbonnet, i una defensa 5-1 ha estat l’aposta de Patrice Caneyer per intentar retallar diferències. Les consignes han funcionat perquè el Montpeller momentàniament s’ha situat a només dos gols (16-18). Les aturades de Nielsen han donat vida al conjunt blaugrana, que ha sabut sobreposar-se a la remuntada occitana per tornar a prendre el control. N’Guessan i un sorprenent Petar Cikusa, autor de quatre gols, han impulsat la reacció catalana. Al lateral de Bordils no li ha tremolat el braç, ha estat un dels protagonistes de la segona meitat i ha deixat la seva targeta de presentació en l’estrena a la Champions. Mem ha hagut d’abandonar la pista amb problemes físics quan el conjunt d’Ortega ja tenia el triomf encarrilat (17-23). L’aposta d’Ortega pels jugadors del filial ha estat total perquè també ha disposat de minuts Ian Barrufet (2 gols), en el lloc d’un desafortunat Hampus Wanne, i el porter Filip Saric (fill del mític Daniel Saric), que ha entrat a pista en el tram final del partit.