Handbol

Procés de reconstrucció

Handbol. El Barça s’estrena a la Champions a Montpeller (20.45 h, per Esport3) amb l’equip immers en una fase de renovació i treballant de valent per suplir les mancances en la direcció de joc

El Barça es va quedar el curs passat a les portes de la final de la Champions. La tanda de penals contra el Magdeburg en les semifinals de Colònia (40-39) va barrar el pas a l’equip de Carlos Ortega, que fins aleshores havia protagonitzat un trajecte impecable. Líder de la fase de grups amb un balanç de tretze victòries i un sol empat, i uns quarts de final molt plàcids, amb doble triomf contra el GOG danès, el conjunt blaugrana havia arribat al Lanxess Arena a la recerca de la seva tercera corona europea consecutiva. Tot i quedar apartat de la final, l’equip català va guanyar la pugna pel bronze contra el París Saint-Germain (37-31). Els números espectaculars del Barça en els últims temps formen part del passat i ara li toca conviure amb la nova realitat. “Aquest any som un equip més humà i si no ho donem tot qualsevol rival ens pot guanyar”, admetia ahir el tècnic andalús en la prèvia de la seva estrena a la pista del Montpeller (20.45 h, per Esport3). Tot i la retallada d’un 10% del pressupost, la directiva blaugrana manté que l’equip està perfectament capacitat per tornar a estar entre els quatre millors d’Europa.

Sigui com vulgui, el Barça ha perdut potencial amb la marxa de Luka Cindric (Dinamo de Bucarest) i especialment de Ludovic Fàbregas (Veszprém), considerat el millor pivot del món. El nou projecte d’Ortega també va quedar escapçat en plena pretemporada amb la lesió de llarga durada de Domen Makuc, el director d’orquestra que estava cridat a liderar el centre d’operacions. “La lesió de Makuc ens ha trastocat molt. Estem treballant fort per trobar les millors solucions. Estem treballant amb en Pol Valera [l’únic central pur de la primera plantilla], amb els esquerrans pel centre [Richardson i Janc] i també amb els dos pivots. A la supercopa ibèrica vam jugar molt bé, però contra el Bidasoa no ens van sortir les coses.” Ortega feia referència a l’empat segellat a Artaleku en la lliga Asobal, en què l’equip va anar sempre a remolc del conjunt basc i encara bo que va poder salvar un punt (26-26).

Dika Mem, el nou capità blaugrana, també insisteix en la posició de central: “En Pol necessita temps. En pocs mesos ha passat de ser el tercer central a ser el primer i això no és fàcil. Ho està fent bé perquè cada cop està guanyant més pes i responsabilitat. Nosaltres confiem en ell i quan no hi és hi ha altres jugadors que ens poden ajudar en el centre com en Melvyn [Richardson], en Blaz [Janc] i també en Jonathan [Carlsbogaard]. Estem provant moltes coses.”

El Montpeller també s’ha renovat en la seva tornada a la màxima competició continental després d’arribar a la final a quatre de la lliga europea el curs passat. L’equip occità ha perdut jugadors com Descat o Bos, però té grans noms a la plantilla com Diego Simonet, Skube, Porte o Karlsson. A més, manté Patrice Canayer com a entrenador, tota una institució en l’apartat tècnic i que culminarà una llarga etapa de tres dècades a la mateixa banqueta.

Magdeburg-Veszprém

Més enllà de l’estrena del Barça i en el mateix grup B, demà (20.45 h) es disputa un apassionant duel entre el Magdeburg, el vigent campió, i el Veszprém, que amb el reforç de Fàbregas aspirarà per enèsima vegada a conquerir la seva primera Champions. En el grup A els principals aspirants a obtenir una de les dues primeres places són el Kielce, el París Saint-Germain i el Kiel.

LA PRÈVIA

Aquest any som un equip més humà i si no ho donem tot qualsevol rival ens pot guanyar
Carlos Ortega
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)