Ciclisme

Poels derrota Evenepoel en l’esprint dels cinc escapats de la Vuelta

El neerlandès Wouter Poels (Bahrain Victorious) ha estat el vencedor de la penúltima etapa de la Vuelta 2023, la més llarga de la present edició amb 208 quilòmetres i deu ports de tercera categoria, amb 4.000 metres de desnivell global entre Manzanares el Real i Guadarrama. Poels ha derrotat en l’esprint dels cinc escapats ni més ni menys que a Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) i Pelayo Sánchez (Burgos-BH) ha completat el podi. El vilanoví Marc Soler (Emirates), que ha completat una gran etapa, ha estat cinquè. El traçat sinuós, que en altres circumstàncies hauria pogut ser decisiu, però que no ha alterat l’ordre dels tres corredors del Jumbo-Visma al capdavant de la general tal com ja estava previst. El gregari de luxe Sepp Kuss (Durango, Colorado 1994) arribarà avui a Madrid amb el mallot vermell de líder després d’haver sobreviscut als atacs a l’Angliru dels seus dos qualificats caps de files: Jonas Vingegaard, vencedor del Tour, i Primoz Roglic, tricampió a la Vuelta i que enguany ha guanyat el Giro. A partir d’aquell moment es va signar un armistici que premia la feina fosca i la fidelitat de l’abnegat Kuss en cites anteriors i el seu aplom i gran rendiment en la Vuelta. Kuss, Vingegaard i Roglic han creuat la meta abraçats.

Trenta-un corredors, entre els quals, evidentment, hi era Remco Evenepoel, han saltat quan es duien 28 quilòmetres d’etapa. En el grup hi havia dos catalans: Marc Soler i Joel Nicolau. Els escapats sumaven sis triomfs d’etapa en la Vuelta 2023 –Evenepoel (3), Andreas Kron, Lennard Kämna i Rui Costa– i 13 en total. Al peu de l’Alt de Robledondo, el pilot ja perdia 4:58 sobre l’escapada. El Soudal Quick-Step ha liderat el grup capdavanter –21 unitats amb més de 10 minuts sobre el gran pilot liderat pels tres Jumbo i que no tenia cap intenció d’objectar res als fugats–amb tres dels seus membres coronant primers l’alt de Robledondo (km 147,1) i ha seguit imposant un fort ritme per evitar aventures rivals. Quan tothom esperava l’atac d’Evenepoel, Wouter Poels (Bahrain Victorious), Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny) han saltat a falta de 14 km i han obert forat. Soler s’hi ha afegit i també han contactat Pelayo Sánchez (Burgos-BH) i Evenepoel, que malgrat no estar tant pletòric com en exhibicions anteriors, mantenia viva l’esperança de sumar un nou triomf d’etapa. Poels ha coronat a San Lorenzo del Escorial, per davant de Soler i de Van Eetvelt a 12,2 km. La victòria s’ha disputat en un esprint entre els cinc en que Poels, que ja va guanyar una etapa al Tour, ha derrotat Evenepoel en un esprint llarg exhibint una gran qualitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)