Patinatge

El Mundial és català

Patinatge artístic Olot, Girona i Tona firmen un podi mundial de catalans en la categoria de grups xou. I en quartets es pengen la medalla d’or l’AS Cunit i la de bronze el Lliçà de Vall

Catalunya és un referent del patinatge, i aquest any, un cop més, ho ha demostrat. I de quina manera. La categoria de més renom del patinatge artístic, els grups de xou gran, ha firmat un podi mundial encapçalat per tres catalans: Olot, Girona, Tona. Aquesta matinada l’Olot s’ha proclamat campió del món per catorzena vegada a Ibagué, Colòmbia, seguit del Girona com a subcampió del món i el Tona que s’ha penjat la medalla de bronze.

Els olotins, dirigits per Ricard Planiol i Ester Fàbrega, han defensat el seu ball “No em vinguis amb cuentus” i els jutges internacionals els han puntuat amb un total de 41.02 punts de 47 possibles. Una temporada complicada, on els de la Garrotxa han assolit l’or al territorial de Girona, la plata al català i el bronze a l’espanyol, quedant-se sense poder participar en l’europeu. Però l’han tancat com de la millor manera. L’Olot ha tornat a fer història guanyant l’or mundial. L’any passat es van haver de conformar amb la plata, quan, un conjunt argentí que aquest curs no ha participat en el campionat del món, els va robar la primera plaça el mundial passat celebrat a Argentina.

El grup gironí, dirigit per Nuri Soler i Délia Valentí (que ha hagut de patinar per suplir una lesió) no ha pogut firmar una temporada d’excel·lent, però no s’han quedat gaire lluny. Plata al territorial i ors al català, l’espanyol i l’europeu. El Mundial no ha pogut ser, però la coreografia “Deixa’m viure” ha guanyat un merescudíssim segon lloc del món amb una puntuació de 40.17 punts. Tot i no tancar-ho com haguessin somiat, les subcampiones marxen de Colòmbia amb medalla i acomiadant la seva entrenadora i referent com cal, amb una temporada de nivell, concretament, nivell mundial.

Per acabar, i no menys important, el tercer lloc per completar un podi de catalans ha estat pel Tona. Amb el programa “Check-In” els osonencs han aconseguit una puntuació de 36.45 punts. Amb el bronze mundial, les barcelonines tanquen la temporada sent: primeres del territorial de Barcelona, terceres de Catalunya, segones d’Espanya, quartes d’Europa, i, ara, terceres del món.

La resta de classificació de grups grans s’ha completat amb italians. La categoria comptava amb 6 equips participants. Els tres primers de la taula catalans, i els tres últims italians (Royal Eagles amb 36.17 punts; Rollstyle amb 32.09; i Cristal ST amb 29.53)

Quartets sèniors

Els èxits catalans no es queden només en els grups grans. En la categoria de quartets també s’han endut medalla els nois de l’AS Cunit amb la coreografia “Vortex” i amb una puntuació de 64.34 punts. I les noies de l’ASPA Lliçà de Vall, s’han penjat la medalla de bronze amb un total de 52.14 punts i el ball “Clover”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)