Natació

Esports

Joan Claret, nedador sallentí

Va obtenir la medalla d’or en la prova de 200 m obstacles al campionat del món de salvació i socorrisme de l’any 1967

El nedador sallentí Joan Claret Ciuró va morir dijous, a l’edat de 77 anys, després d’haver tingut un problema de salut mentre nedava a la piscina de Sallent. Va ser traslladat a l’hospital de Manresa i després d’uns dies en estat molt greu va acabar morint.

Claret era un home molt conegut a la seva població natal. Al llarg de la seva vida havia treballat de forner i de massatgista, però el que el va dur a la popularitat va ser el seu rendiment esportiu. Va iniciar-se en la natació l’any 1958 i ja va guanyar el campionat d’Espanya juvenil. Durant la dècada de 1960 va competir pel Club Natació Manresa i pel Club Natació Sallent, on també va ser entrenador i jugador de waterpolo. Va participar en diversos campionats del món de salvació i socorrisme i, individualment, en el campionat del 1967, va assolir la medalla d’or en la prova de 200 m obstacles i la de bronze en la de 50 m rescat de maniquí, mentre que en les proves per equips va aconseguir la medalla de bronze el 1967 i la de plata el 1970. Va arribar a ser primer en la classificació general del matx internacional contra Castres (1968) i en l’edició del 1969 va guanyar la medalla d’or en la prova de llançament de salvavides. A banda d’aquests èxits comentats, també en va assolir d’altres de destacats als campionats d’Espanya i Catalunya. Finalment, ja de més gran, va continuar competint en categoria màster amb el Club Nagi de Sabadell.

Havia nascut en el si d’una família esportista i el seu nom va anar sempre estretament lligat al del seu germà, Pep, que també era nedador, i al de la seva germana, Carme, que era gimnasta.

El comiat tindrà lloc avui, a les 11 del matí, a la parròquia de Santa Maria de Sallent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)