Triatló

Mor als 46 anys Pep Sánchez, gran referent dels esports extrems a Catalunya

El triatleta de Manlleu, que era Mosso d’Esquadra, va tenir un accident de transit dissabte

El conegut triatleta de llargues distàncies de Manlleu Pep Sánchez Delgado, mosso d’esquadra de professió, va morir dissabte als 46 anys a conseqüència d’un accident de trànsit. Sánchez, que anava en moto, va topar frontalment amb un cotxe a la C-37 a Sant Salvador de Guardiola, segons ha confirmat El 9 Nou. Sánchez, un aventurer de mena des que va començar a fer esport, va ser evacuat a l’Althaia de Manresa, on va morir.

En l’accident s’hi van veure implicats una altra motocicleta i dos turismes més i també hi va haver un ferit menys greu que va ser traslladat en el mateix centre hospitalari.

L’esportista osonenc havia competit en algunes de les proves d’ultra distància més dures del món, com ara la EPIC5 de Hawaii. En aquesta cita el 2012 va completar cinc triatlons de la distància d’Ironman en només cinc dies en cinc illes diferents. Molts esportistes consideren cites com aquestes tota una bogeria. També va ser el primer i únic esportista en completar l’Ultraman Non Stop en menys de 38 hores. Aquesta prova consisteix en 10 km de natació, 420 en bicicleta i 84 (dues maratons) de cursa a peu. S’entrenava, segons explicava ell mateix, unes 30 hores a la setmana.

Altres reptes que va afrontar Sánchez, conegut amb el sobre nom d’Irontriax, van ser la clàssica Titan Desert al Marroc i els 1.000 km de ciclisme al circuit de Montmeló i el Raid Costa Rica. Molts d’aquests desafiaments els afrontava amb fins solidaris que donava a conèixer en les seves xarxes socials. Entre les seves aventures més reconegudes entre els seus seguidors hi ha els 770 km que va completar sense parades entre Madrid i Lisboa amb una bicicleta de muntanya, el seu transport preferit segons havia admès ell mateix. Va fer la prova en unes 53 hores, dues hores menys del límit que havia marcat l’organització d’aquesta prova no competitiva.

El triatleta osonenc era un habitual en els campionats d’Espanya de raids d’aventura. A Catalunya també havia guanyat cites clàssiques com el Tavertet Extrem i el que es disputa a Castellterçol. Als Pirineus va competir en cites tan clàssiques com l’Ultra Cavalls del vent i la Carros de foc i havia participat en pràcticament tots els Ironman que es fan a l’Estat espanyol.

Com a Mosso Sánchez, que era agent des del 2008, estava destinat a la unitat de Manresa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)