La selecció espanyola perd contra la República Txeca (30-22) i es complica l’accés als quarts del mundial

La selecció espanyola ha vist estroncada la seva marxa triomfal en el mundial amb una clara derrota contra la República Txeca (30-22) que li complica l’accés als quarts de final. L’equip d’Ambros Martín haurà de superar diumenge els Països Baixos (16.30 h per TdP) per tenir alguna possibilitat de poder lluitar per les places d’honor. Com el global del conjunt espanyol, les catalanes Kaba Gassama (2 gols) i Ester Somaza (1) han estat discretes i no han trencar el domini del rival. La portera Petra Kudlackova, amb 18 aturades, ha estat escollida la jugadora més valuosa del partit.

En la primera meitat, la República Txeca ha marcat el ritme. Amb una defensa profunda molt consistent i amb Petra Kudlackova molt encertada sota els pals, el conjunt txec ha castigat a l’espanyol en ràpides transicions (13-9). Les catalanes Ester Somaza i Kaba Gassama han entrat en pista en els últims 13 minuts. La jove lateral del KH-7 BM Granollers ha aportat llançament exterior, tot i que només ha pogut marcar un gol, i la pivot del Bietigheim ha forçat un parell de penals.

En la segona meitat, la República Txeca ha posat una marxa més i ha obert la bretxa fins al 19-11. L’efectivitat de l’eivissenca Paulina Pérez en els penals ha frenat l’embranzida rival (19-15). La reacció hispana no ha passat d’aquí. El tècnic Ambros Martín ha canviat de portera i ha provat diferents canvis defensius, però no ha trobat la fórmula per canviar la dinàmica. Gassama ha tornat a pista en l’últim quart d’hora i ha anotat dos gols del tot insuficients per capgirar el domini txec.