Espanya perd contra els Països Baixos (29-21) i es queda fora dels quarts del mundial

La selecció espanyola ha perdut amb contundència contra els Països Baixos (29-21) en l’últim partit de la segona fase i s’ha quedat sense poder accedir als quarts de final del mundial. L’equip d’Ambros Martín, amb les catalanes Kaba Gassama i Ester Somaza, en tenia prou amb un empat, però en un dia nefast en atac s’ha quedat lluny de complir el seu objectiu. Amb l’eliminació, el conjunt estatal necessita que demà Montenegro accedeixi als quarts de final per poder obtenir el bitllet per al preolímpic.

La selecció espanyola ha aprofitat dues exclusions consecutives del rival per marcar a porteria buida i apuntar-se un primer parcial de 2-4. Ha estat un miratge. Els País Baixos no ha tardat a imposar el seu ritme. Ha capgirat el marcador amb gols en transició i al descans ja dominava per 13-9. Gassama i Somaza han entrat en la primera rotació del partit, al voltant del minut 12. L’inici de la segona meitat ha estat nefast pels interessos del conjunt espanyol. Ha fet moltes concessions per les pèrdues de pilota i l’equip oranje no ha perdonat en el contraatac. Ha obert l’escletxa fins als 11 gols (25-14) i ha deixat Espanya sense capacitat de reacció.