Handbol

La copa més incerta

Handbol. Artaleku, la pista complicada del Bidasoa, és l’escenari, si no hi ha res de nou, del torneig en què avui es disputarà el derbi català Barça-Fraikin Granollers

El Barça, que té 18 títols en el seu palmarès i que ha guanyat les dotze últimes edicions des del 2011, és evidentment el favorit en la copa d’Espanya –antiga copa Asobal i que aplega els quatre millors de la primera volta–, que, si no hi ha res de nou, es jugarà avui i demà a Irun, al pavelló d’Artaleku, la seu del club amfitrió, el Bidasoa. L’estira-i-arronsa entre els clubs i la federació va estar a punt de desencadenar la suspensió del torneig, però les negociacions es van reconduir divendres, si més no es va arribar a un acord verbal per jugar la competició en què la federació espanyola es comprometia a respectar els acords de patrocini i televisius que tenia l’Asobal. L’altre equip català en la copa és el Fraikin Granollers, que s’enfronta avui al Barça (19.30 h) en la segona semifinal. En la primera, el Bidasoa se les haurà amb el Logronyo (17 h), quart en la lliga amb un punt menys que el Granollers, que és tercer. L’equip local és segon en l’Asobal, a només dos punts del Barça, i en la primera jornada va ser capaç d’aconseguir un empat sonat i meritori contra els blaugrana a Artaleku (26-26). Arriba, doncs, amb tota la il·lusió del món. El conjunt basc ha encaixat només una derrota en la lliga, la que va encaixar precisament contra el Fraikin Granollers a casa en la novena jornada (30-33) en un duel en què Antonio García va marcar set gols i Bruno Reguart sis. Sigui com vulgui, la copa serà la darrera competició abans de la disputa de l’europeu a Alemanya del gener.

Líder de tot

El Barça arriba líder en la lliga amb l’únic empat esmentat a Irun i 14 victòries en les jornades restants –amb el títol honorífic de campió d’hivern a la butxaca–, i també és líder del grup B de la Champions, amb els deures fets, per tant, en la primera part d’un curs en què ha perdut efectius de gran nivell. “El Granollers és un equip que juga molt bé i l’únic que ha derrotat el Bidasoa. No té una gran amplitud de plantilla però disposa de nou o deu jugadors de gran nivell. És un partit de rivalitat de tota la vida i serà bonic de veure”, explica el tècnic del Barça, Carlos Ortega, que entén que la clau serà “imposar el nostre ritme”. El Fraikin Granollers, per la seva banda, arriba immers en una sèrie negativa, amb un empat i dues derrotes en les tres últimes jornades de lliga, quan en les sis anteriors havia celebrat sis victòries. “Hem fet una molt bona primera volta, però amb un regust amarg final. Afrontem la copa amb ganes i il·lusió de netejar aquesta imatge i donar-ho tot contra el Barça, el rival més difícil perquè és el clar favorit.” Aquest curs en la lliga, els blaugrana van guanyar a Granollers per 23-40 i també es van imposar en la final de la supercopa de Catalunya.

LA PRÈVIA

Afrontem la copa amb ganes i il·lusió de netejar la nostra imatge i donar-ho tot contra el favorit
Antonio Rama
TÈCNIC DEL FRAIKIN GRANOLLERS
El Granollers juga molt bé i hem d’imposar el nostre ritme. Serà un partit bonic de veure
Carlos Ortega
Tècnic del barça
Semifinals
Bidasoa - Logronyo 17 h (E3)
Barça - Fraikin Granollers 19. 30 h (E3)
Final
Demà 21 h (E3)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)