El Barça supera el Granollers (42-33) i lluitarà pel títol de la copa d’Espanya

Els blaugrana s’enfrontaran al Logronyo que ha sorprès l’amfitrió, el Bidasoa (27-28)

El Barça s’ha classificat per la final de la copa d’Espanya al guanyar el Fraikin Granollers per 42-33 en la segona semifinal. Els blaugrana lluitaran pel títol contra el Logronyo La Rioja, que ha donat la sorpresa i ha eliminat en la primera semifinal al Bidasoa, l’amfitrió (27-28). Aquesta serà la 25a final del Barça en la competició, abans anomenada copa Asobal, i lluitarà pel seu 19è títol i el 13è consecutiu. El Logronyo ja va disputar una final l’any 2015 i la va perdre contra els blaugrana.

En els primers cinc minuts el Barça ja s’ha situat amb quatre gols d’avantatge (5-2) i s’ha mantingut per davant sense gaires problemes. El Granollers ha intentat estabilitzar la diferència i ha vist com Guijarro s’ha torçat el turmell en el minut 10 i ha hagut d’abandonar la pista. Els blaugrana han arribat a manar de 7 gols (12-5), amb Mem i Ariño encertats en atac. Els vallesans han millorat en atac i Buzle i Undargrin han liderat l’equip, però s’ha arribat al descans amb un 21-16 per al Barça.

Un parcial de 4-1 en l’inici del segon temps (26-18) ha tornat a distanciar clarament als blaugrana que anotaven amb facilitat. Després d’un intercanvi de gols el Granollers ha intensificat la seva defensa i s’ha apropat fins a cinc gol (32-27). Un temps mort del Barça, seguit d’un parcial de 4-0 i el retrobament de l’encert en atac ha situat als blaugrana amb un marge de 10 gols (39-29) en els últims cinc minuts, i el partit ha quedat sentenciat.

La sorpresa del Logronyo

En la primera semifinal el Logronyo La Rioja ha donat la sorpresa al guanyar per un ajustat 27-28 al Bidasoa, i ha eliminar a l’amfitrió. El Logronyo ha anat per darrera en el marcador bona part del partit però sempre s’ha mantingut amb mínimes diferències, i ha arribat al descans amb un 14-12. En la segona meitat el Bidasoa s’ha encallat en atac i el Logronyo s’ha posat per davant a manca de dotze minuts del final. Els locals han continuat buscant la victòria, però no han pogut refer-se i han acabat perdent d’un gol.