Waterpolo

L’equip d’Oca fa taula rasa i aspira al màxim a Doha

Waterpolo. Els Estats Units i els Països Baixos, botxí d’Espanya en les finals del mundial i l’europeu, són els principals candidats a la capital qatariana

Després d’haver quedat destronada pels Països Baixos en l’europeu d’Eindhoven, amb un gol desafortunat en els últims segons (7-8), la selecció espanyola ha fet taula rasa i afronta el mundial de Doha amb les màximes expectatives. “L’objectiu sempre és estar entre les millors. Volem guanyar i estar al més amunt possible”, assegura el seleccionador Miki Oca, que ha tornat a confiar en les mateixes quinze d’Eindhoven, amb tretze catalanes i dues madrilenyes.

Tot i no haver pogut enllaçar la tercera corona continental, el conjunt d’Oca es va mostrar molt fiable durant tot el campionat i va obtenir algunes victòries molt folgades contra rivals prou qualificats com Grècia (13-5), en semifinals, i Itàlia (14-8) en la fase de grups. Aquest serà el camí a seguir. A priori, els Estats Units, que vindrà supermotivat després del seu fiasco contra Itàlia en el mundial de Fukuoka, i els Països Baixos, vigents campions mundials i europeus, apareixen com a principals candidats al títol, però les apostes estan obertes. “Sobre el paper, tot indica que sí, que els Estats Units i els Països Baixos són favorits, però en cap cas es pot menysprear Itàlia, ni Hongria [totes dues sense bitllet olímpic], ni Grècia perquè tenen capacitat i qualitat per guanyar”, comenta el seleccionador estatal.

La fase de grups

La selecció espanyola obrirà el foc aquest matí contra Xina (8.30 h), i completarà la fase de grups contra Grècia (dimarts) i França (dijous). Bregat en mil batalles, a Oca no li agrada fer càbales perquè a tots els campionats hi ha sorpreses i té clara la consigna a les seves jugadores: “Es tracta de centrar-se en cada partit i intentar oferir la nostra millor versió. Intentarem quedar primeres de grup per accedir directes als quarts i després ja es veuran els emparellaments.”

Primera fase torneig femení
Avui
Xina - Espanya (8.30 h)
Dimarts 6
Espanya - Grècia (17 h)
Dijous 8
Espanya - França (17 h)
Primera fase torneig masculí
Dilluns 5
Sud-àfrica - Espanya (7 h)
Dimecres 7
Espanya - Croàcia (17 h)
Divendres 9
Austràlia - Espanya (11.30 h)

La selecció masculina, pels núvols

La selecció espanyola masculina, amb la moral pels núvols després del títol europeu assolit a Croàcia i alliberada amb el bitllet olímpic a la butxaca, figura amb tot mereixement entre els màxims candidats al tron mundial de Doha. En la jornada oberta als mitjans de dimarts passat al CAR de Sant Cugat, el tècnic David Martín situava a Hongria, com a principal favorit, tenint en compte que és el vigent campió i que a l’europeu va reservar jugadors importants per aquesta segona gran cita del calendari. Itàlia, Sèrbia i Croàcia, amb qui Espanya tornarà a coincidir en la fase de grups (dimecres) figuren també figuren en les travesses. Els altres rivals de la primera fase seran Sud-àfrica (dilluns) i Austràlia (divendres).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)