Victòria sense despentinar-se

Waterpolo. La selecció espanyola masculina comença el mundial golejant Sud-àfrica

Sud-àfrica 5 Espanya 21

SUD-ÀFRICA:Lwazi Madi, Farouk Mayman, Niall Wheeler, Cameron Laurenson, Todd Howard, Ross Stone, Sven Vn Zyk (3), Dane Tucker, Joshua Faber, Jonathan Swanepoel (2), Liam Neill, Janco Rademeyer i Gareth May.ESPANYA:Uni Aguirre, Álvaro Granados (4), Bernat Sabahuja (1), Miguel de Toro (3), Marc Larumbe (1), Martín Famera, Sergi Cabanas (1), Felipe Perrone (2), Blai Mallarach (2), Alex Bustos (2), Unai Biel (4), Fran Valera (1) i Edu Lorrio.PARCIALS:1-6, 0-7, 0-4 i 4-4.ÀRBITRES:Salnichenco (Kazahkstanh) i Wan Cheng (Singapur).

La selecció espanyola va començar el mundial de Doha amb un clara victòria contra Sud-àfrica per 5-21 en un partit que va ser com un entrenament de qualitat enfront un conjunt que se sabia que era molt inferior. Espanya, amb nou jugadors catalans, va iniciar el partit molt centrada i marcant des de la primera jugada. El 0-5 inicial va deixar clar que no hi havia relaxació. El seleccionador estatal, el català David Martín, va donar minuts de joc a tots els seus homes, també als dos porters, que van jugar una part cada un. Deu jugadors van marcar algun gol, i només Famera no va veure porteria. Granados i Biel van destacar amb quatre dianes. Al descans es va arribar amb 1-13, els sud-africans no van marcar cap gol en dos quarts, i en el darrer període en van fer quatre per una mica de relaxació del conjunt estatal.

En l’altre partit del grup A Croàcia va guanyar amb comoditat Austràlia (13-8). Espanya jugarà el segon partit contra el conjunt croat demà (17 h), en el que serà la repetició de la final del recent campionat d’Europa, en què el conjunt estatal va guanyar el títol europeu.