Espanya remata Austràlia a la segona meitat (9-15)

L’equip de David Martín, que tanca la fase de grups del mundial amb tres victòries, ha marcat diferències en els dos últims quarts (2-4, 3-2, 2-4 i 2-5)

La selecció espanyola, sense l’excel·lència defensiva d’altres ocasions i efectiu en les superioritats (6 de 9), s’ha desfet d’Austràlia en un partit cuinat a foc lent (9-15) per tancar la fase de grups del mundial de Doha amb tres victòries en tres partits. El conjunt de David Martín, que avui ha donat descans a Felipe Perrone i Bernat Sanahuja, ja espera rival pels quarts de final de dimarts. Miguel de Toro, Alberto Munárriz i Fran Valera, tots tres amb tres gols, han estat els màxims anotadors del partit.

La connexió marinera del conjunt aussie ha obert el foc del partit. Una aturada de Nic Porter en una acció de superioritat hispana ha propiciat el contraatac que ha culminat Luke Pavillard, tot sol davant Unai Aguirre. D’entrada, l’equip de David Martín ha patit algun desajust defensiu, però el gol en home de més d’Unai Biel, i sobretot dues accions d’habilitat de Miguel de Toro des de la boia han impulsat la reacció espanyola, que amb un gol de Fran Valera de penal ha tancat el primer quart amb un parcial de 2-4. En el segon període, l’equip australià ha apostat per la doble boia i aprofitant dues accions de superioritat ha ajustat el resultat abans d’arribar a l’equador (5-6). Alberto Munárriz i Marc Larumbe, de penal, han estat els autors dels dos gols del conjunt estatal.

En els primers minuts després de la represa, Espanya no s’acabava de desenganxar del seu rival. Però l’efectivitat en les accions de superioritat han permès arribar al quart definitiu amb una renda de 3 gols (7-10) després d’una diana de Munárriz a l’últim instant. Abans ja havien marcat Bustos, De Toro i Biel. El partit ja feia baixada i el conjunt espanyol l’ha rematat amb un parcial final de 2-5, amb Bustos, Munárriz, Famera i Valera, per partida doble, com a golejadors.