Més esport

Aitana Bonmatí i Jordi Xammar, premiats com a millors esportistes catalans del 2023

La futbolista del Barça Aitana Bonmatí (Sant Pere de Ribes, 1998) i el regatista olímpic Jordi Xammar (Barcelona, 1993) han rebut aquesta tarda els premis a millors esportistes en la 27a Festa de l’Esport Català, que organitza conjuntament la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari Sport i que ha tingut la seu de l’America’s Cup Experience com a escenari. A més del president de la UFEC Gerard Esteva, com a amfitrió, també han assistit a l’acte la presidenta del Parlament Anna Erra, l’alcalde de Barcelona Jaume Collboni i la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física Anna Caula.

Aitana Bonmatí, que demà té partit de copa contra el Sevilla, no ha pogut assistir a l’acte, però ha agraït el reconeixement a través d’un vídeo. “Per mi és un orgull. Ha estat un any únic i irrepetible, i com bé sabeu aquests premis venen després d’un gran treball col·lectiu, així que tot ho dec al club, a les companyes, i als entrenadors”, ha dit la futbolista que durant el 2023 ho va guanyar pràcticament tot, la lliga i la Champions amb el Barça, el mundial amb Espanya, a més de ser nomenada la jugadora més valuosa, i va ser distingida amb la Pilota d’Or i el premi The Best. Jordi Xammar és subcampió del món de la classe 470 mixt de vela i ha assolit plaça olímpica per als Jocs de París 2024. Amb Nora Brugman, ocupa el primer lloc del rànquing mundial de la federació internacional. “M’agradaria compartir aquest premi amb la meva companya, la Nora, amb ella hem tingut un 2023 inoblidable i el millor de tot és que ja estem treballant perquè el 2024, any olímpic, sigui encara millor”, ha dit Xammar als assistents a l’acte.

Sofia Santacreu i Anna Cañadó (atletisme i golf) han rebut ex aequo el premi a les esportistes femenines amb més projecció, mentre que, en masculí, el jurat s’ha decantat per subratllar els rècords de precocitat del jugador del Barça Lamine Yamal. El premi a l’equip que ha donat més èxits a l’esport català ha estat per a l’Astralpool CN Sabadell femení de waterpolo, campió d’Europa, de la supercopa europea, de lliga i de copa. El premi al millor entrenador ha estat per al tècnic del City, Pep Guardiola, campió de la Champions, de la Premier i de la FA Cup, mentre que el de l’esperit esportiu ha estat per a Berta Alomà, que s’ha retirat després d’una llarga trajectòria en el corfbol. També ha estat distingida Laia Sanz, amb el Premi Extraordinari, hi hagut una Menció especial per al Girona de futbol i la Federació Catalana de Ciclisme ha estat guardonada per a la seva gestió esportiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)