Natació

Dennis González obté la plata més desitjada i inesperada

Natació artística. El nedador rubinenc acaba segon en el solo lliure del mundial, rere l’italià Giorgio Minisini, mentre que el xinès Shuncheng Yang rep dos ‘base marks’ i queda fora del podi

Després de dues ingrates quartes posicions en el duet mixt tècnic i en el solo tècnic, el rubinenc Dennis González (Kallípolis) va poder per fi tastar el podi del mundial de Doha amb un segon lloc en el solo lliure. El nedador català va tornar a esbossar el millor dels seus somriures, però abans, acompanyat de les seves entrenadores Anna Vega i Gemma Mengual, no va poder reprimir les llàgrimes d’emoció quan va veure la puntuació que li assegurava una plaça entre els tres millors.

El desenllaç de la final va tenir un gir de guió inesperat. Dennis va actuar en penúltima posició i amb una nota de 196,2750 es col·locava en segon lloc, darrere de l’italià de 27 anys Giorgio Minisini (210,1355). El nedador català tenia assumit que obtindria la medalla de bronze perquè només faltava per sortir a escena l’infal·lible Shuncheng Yang, el millor en les preliminars de dimarts (213,9999). Però ja se sap que amb la nova reglamentació no es pot dir blat fins que sigui al sac i ben lligat. I aquest cop Yang va fallar. El nedador xinès, que sortia amb la targeta de dificultat més elevada, va rebre dos base marks de penalització i amb 176,3647 punts va quedar relegat al quart lloc, darrere del colombià Gustavo Sánchez (192,0812). “Ha estat increïble. Ja donava per fet que guanyaria la medalla de bronze perquè no comptava que el nedador xinès fallés. Després de la mala sort que havia tingut en les finals del duet mixt tècnic i el solo tècnic, he anat a morir amb tota la coreografia per aconseguir-ho. És un orgull tenir aquesta plata”, va assegurar el nedador del Kallípolis, encara incrèdul pel desenllaç final.

Dennis González va presentar una coreografia molt expressiva bastida per Anna Vega i Gemma Mengual i al ritme de I feel like I’m drowing, de Two Feet, va rebre la millor nota en expressió artística (84,6500). El nedador rubinenc tancarà la seva actuació a Doha divendres, en què intentarà engrossir el medaller en el duet mixt lliure, al costat de la lloretenca Mireia Hernández (CN Granollers).

Final del duet lliure

Medallistes de bronze en el duet tècnic, la catalana Iris Tió (Kallípolis) i l’andalusa Alisa Ozhogina (Sincro Sevilla) pugnaran avui (12 h) per tornar a pujar al podi del mundial en el duet lliure, després del quart lloc que van ocupar en la rutina preliminar d’ahir. Amb una nota de 236,9958 punts, el duet de la selecció espanyola va quedar darrere de les representants de la Xina (250,8438), dels Països Baixos (244,2439) i de la Gran Bretanya (237,1042).

EL PROTAGONISTA

Ha estat increïble. Tenia assumit que guanyaria el bronze perquè no comptava que el nedador xinès fallés
Dennis González
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)