Atletisme

Pol Ferrer repeteix el subcampionat en heptatló

Amb 5810 punts, s’ha quedat a tocar del seu rècord català (5821)

L’atleta del Cornellà Atlètic Pol Ferrer ha revalidat el segon lloc de l’heptatló en el campionat d’Espanya en pista curta d’Ourense amb un gran registre final de 5810 punts, a tocar del seu rècord català de l’especialitat (5821). Líder després de la primera jornada, el campió estatal sub23 no ha pogut respondre al gran nivell ofert per Jorge Ureña, el gran favorit, que ha capgirat la classificació després dels 60 m tanques (7.94) i ja no l’ha abandonat fins al final. L’heptatleta català ha rebaixat la seva marca en les tanques (8.20), ha volat fins a 4,45 m en perxa i ha acabat segellant el triomf parcial en els 1.000 m (2:44.33). Ureña ha certificat el sisè títol del seu palmarès, amb 5885 punts.

Tot i que ara competeix amb llicència de la federació basca, també ha acabat entre les places d’honor l’hospitalenca Maria Vicente (Nike), tercera en alçada igualant la seva marca personal (1,80 m). Líder mundial de l’any en pentatló, aquest cop la deixeble de Ramon Cid ha renunciat a les combinades i a Ourense ha apostat per fer tres proves: l’alçada, els 60 m tanques i el llançament de pes. En el salt de llargada femení, Elena Llobera (l’Hospitalet Atletisme) s’ha classificat en vuitè lloc després d’un concurs molt regular (6,05 m), mentre que en la prova masculina ja era coneguda la baixa de Jaime Guerra (Cornellà Atlètic), el defensor del títol.

Liderats per Adel Mechaal i Esther Guerrero, que han complert el tràmit de les sèries, els 1.500 m tindran una notable representació catalana en les dues finals de demà amb Carlos Saez, Àlex Salas, Víctor Blasi i Joan Bru, entre els homes, i Marina Martínez, Marta Mitjans i Laura Rodríguez, entre les dones. Mechaal, però, encara té feina aquest vespre (20.33 h), ja que competeix en la final directa dels 3.000 m, on aspira a la seva vuitena corona en la distància, cinquena de consecutiva. En els 400 m, la lleidatana Berta Segura s’ha guanyat l’accés a la final amb la seva millor marca personal (53.46). Bernat Erta, en canvi, no s’ha pogut guanyar la plaça, tot i acreditar el seu millor registre del curs (47.25).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)