Atletisme

Títols per a Mechaal i Bestué a Ourense

El migfondista palamosí allarga la seva hegemonia amb la vuitena corona en els 3.000 m de l’estatal en pista curta i la velocista santcugatenca revalida el títol de 60 m i ratifica la mínima per al mundial amb una nova plusmarca catalana (7.18)

El palamosí Adel Mechaal (Asics) ha allargat a Ourense la seva hegemonia en els 3.000 m del campionat d’Espanya en pista curta segellant la seva vuitena corona de la distància, cinquena de consecutiva. Amb tants títols al seu palmarès, l’empordanès ha segellat victòries amb tot tipus d’estratègies. Avui n’ha tingut prou amb un atac sec i contundent al pas pels 2.000 m (5:50.32) per deixar clavats tots els seus rivals i embalar-se amb un passeig triomfal de cinc voltes a 2:25. El canetenc Youssef Taoussi (CA Naron) ha ocupat la quarta plaça (8:18.35).

El colofó a la segona sessió de tarda l’ha posat la santcugatenca Jaël-Sakura Bestué (Adidas), que ha revalidat el títol de 60 m amb un registre de 7.22 guanyant clarament el duel amb l’andalusa Maribel Pérez (7.30). Les altres catalanes en la final, Ona Rossell (7.46) i Ericka Badeau Maseras (7.51) s’han classificat en sisè i setè lloc, respectivament. Bestué ja havia fet els deures en una elèctrica semifinal, rebaixant per una centèsima la seva plusmarca catalana (7.18) i certificant el bitllet per al mundial de Glasgow. En els 60 m masculins, Guillem Crespí (6.70) i Bernat Canet (6.71) han flanquejat en les places del podi al murcià Sergio López (6.64), que en les semifinals ja havia demostrat que era el més ràpid del campionat. Pol Elvira, que havia impressionat amb un nou rècord d’Espanya sub20 en la semifinal (6.68), no ha pogut competir al mateix nivell en la final i s’ha hagut de conformar amb el sisè lloc (6.73), per darrera de d’Arnau Monné (6.73). Pel que fa a la delegació catalana, també han pujat al podi Ramon Adalia (Cornellà Atlètic), tercer en triple salt (15,80 m).

Adrià Alfonso signa el rècord català en 200 m (20.90)

Més enllà de les finals, la sessió de tarda ha viscut altres moments estel·lars com els 20.90 d’Adrià Alfonso en les semifinals de 200 m i els 8.08 de Maria Vicente en les sèries de 60 m tanques. El registre d’Alfonso suposa una nova plusmarca catalana, rebaixant els 20.97 amb què el curs passat va assolir el títol a Madrid. En les tanques, el prodigi de l’Hospitalet ha triturat la seva marca personal (8.24) i es reivindica com la principal rival de la vilafranquina Xènia Benach en la final de demà al migdia (12.35 h). Vicente, que al matí havia estat tercera en alçada (1,80 m), també ha ocupat el dotzè lloc en pes (13,11 m).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)