Atletisme

Maria Vicente, focalitzada en les proves combinades

Atletisme. Líder de l’any en pentatló, l’hospitalenca encapçala la representació catalana en el mundial de Glasgow amb Adel Mechaal, Esther Guerrero, Jaël-Sakura Bestué i Xènia Benach

L’atletisme català estarà representat en el mundial en pista curta de Glasgow, de l’1 al 3 de març, per Maria Vicente (pentatló), Adel Mechaal i Esther Guerrero (1.500 m), Jaël-Sakura Bestué (60 m) i Xènia Benach (60 m tanques). Tots cinc complien els criteris d’elegibilitat i rendiment fixats per la Federació Espanyola d’Atletisme i, per tant, el seleccionador espanyol, Pepe Peiró, no ha tingut cap dubte a l’hora d’incloure’ls en la llista d’onze escollits.

Atès l’excepcional moment de forma de Vicente, que arribarà al campionat com a líder mundial de l’any en pentatló (4.728 punts a Aubière), hi havia la possibilitat que el prodigi de l’Hospitalet de Llobregat competís també en els 60 m tanques (8.06 a Ourense), però el seleccionador va revelar que la mateixa atleta va tancar la porta a competir-hi. “Vaig tenir una conversa que amb prou feines va durar deu segons. Li vaig plantejar aquesta possibilitat, però em va dir que no volia fer cap prova més. Ara està totalment centrada en les combinades. A més, quan acabi el pentatló [el divendres 1 de març], el seu cap farà un clic i es tornarà a focalitzar totalment en la preparació dels Jocs Olímpics”, va sentenciar Peiró. La deixebla de Ramon Cid arribarà a Glasgow en el millor moment de la seva carrera, ja que a més d’establir el rècord estatal de pentatló (4.728) aquest hivern també ha millorat les seves plusmarques en 800 m (2:15.50), pes (13,84 m), alçada (1,80 m) i 60 m tanques (8.06). Aquestes dues últimes marques li van servir per aconseguir la medalla de bronze i la d’or, respectivament, en l’estatal disputat el cap de setmana a Ourense.

La selecció anunciada ahir per Pepe Peiró es podria ampliar amb algun atleta més entre avui i demà, quan World Athletics tanqui el rànquing i faci públics els atletes repescats. En aquest sentit, hi hauria una remota possibilitat que Mechaal també s’incorporés en els 3.000 m. Així ho va explicar ahir el seleccionador estatal, però l’entrenador del migfondista palamosí, Antonio Serrano, ja ha deixat clar que no es plantegen aquesta hipòtesi. Mechaal, doncs, tornarà als 1.500 m en un gran campionat internacional indoor després d’haver-ho fet en el mundial de Sopot el 2014, quan només tenia 23 anys i es va quedar en les eliminatòries. Des d’aleshores, tot i la seva condició de recordista estatal (3:33.28), el corredor empordanès sempre havia apostat pels 3.000 m en les principals cites hivernals sobre el tartan, tant en mundials (Birmingham 2018 i Belgrad 2022) com en europeus (Praga 2015, Belgrad 2017, Torun 2021 i Istanbul 2023).

En un mundial, també serà l’estrena en els 1.500 m de la banyolina Esther Guerrero, que va competir a Birmingham el 2018, però en els 800 m. Amb experiència en europeus en pista coberta, per a Jaël-Sakura Bestué i Xènia Benach la cita de Glasgow serà la seva estrena en un mundial indoor.

LA DADA

Tot i el títol assolit a Ourense, Vicente renuncia a competir en els 60 m tanques

Guerrero i Benach, a Madrid

Esther Guerrero (1.500 m) i Xènia Benach (60 m tanques) figuren entre les inscrites en el míting de Madrid, que divendres tanca el circuit mundial en pista curta abans de la gran cita de Glasgow. Guerrero competirà, entre d’altres, al costat de les principals especialistes espanyoles de la distància, com ara Marta Pérez, Marta García i Águeda Marqués. En les tanques s’espera la presència d’una de les estrelles del míting, la velocista de les Bahames Devynne Charlton, que als Millrose Games de Nova York va rebaixar la plusmarca mundial fins a 7.67.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)