El Barça s’embala

Handbol. L’equip blaugrana castiga el Porto a còpia de contraatacs i té gairebé a tocar els quarts de la Champions a dues jornades per al final de la fase de grups

Barça 40 Porto 33

BARÇA:Gonzalo; Carlsbogaard (4), Mem (5), Wanne (4), Janc (4), Petrus, Frade (3) –set inicial–; Nielsen (p.s.), Valera, Ariño (2), N’Guessan (3), Aleix (7), Langaro (1), Richardson (7, 2 p.), Cikusa i Rodríguez.FC PORTO:Mitrevski; Veitia (4), Fernández (2), Silva (3), Plaza (3), Diocou (3), Christensen (4); Rema (p.s.), Mikkelsen (4), Oliveira (2), Brännberger, Fernandes (2), Branquinho (2), Areia (4, 2 p.), Brandao i Magalhaes.PARCIALS:3-3, 6-5, 10-10, 14-11, 17-13, 20-15; 25-18, 29-20, 32-23, 35-25, 37-29 i 40-33.ÀRBITRES:Erdogan i Ozdeniz. Exclusions: Mem (22’), per part del Barça; i Brännberger (38’) i Veitia (42’), per part del Porto.PÚBLIC:Uns 2.500 espectadors al Palau Blaugrana.

El Barça, letal en el contraatac, va superar el Porto amb suficiència, va fer un pas de gegant per assegurar-se una de les dues primeres places de grup i té pràcticament a tocar l’accés directe als quarts de final de la Champions, quan només falten dues jornades per al final de la lligueta. Matemàticament, l’equip de Carlos Ortega pot certificar el seu objectiu dijous vinent, en què es jugarà el lideratge de grup a la pista del Magdeburg, que continua segon a dos punts dels blaugrana. En el retrobament de la Champions al Palau, el Barça sempre va portar una marxa més que el seu rival i en el descans ja manava per 20-15, després de 10 aturades de Gonzalo Pérez de Vargas. En la segona meitat, amb Aleix Gómez (set gols) com a principal braç executor, el conjunt català es embalar per sobre dels 10 gols de marge, tot i que en el tram final va aixecar el peu de l’accelerador.

El primer quart d’hora va ser un intercanvi de gols. Tot i les bones intervencions de Gonzalo, que va aturar els quatre primers llançaments del Porto, el conjunt blaugrana feia excessives concessions en defensa i permetia segones ocasions del rival. Superats els primers 15 minuts, el Barça va apujar el nivell de la rereguarda i amb continus contraatacs va començar a guanyar terreny a l’equip portuguès. Una doble aturada espectacular de Gonzalo i un gol de N’Guessan van obrir l’escletxa fins al 16-11. El tècnic Carlos Resende va demanar temps mort per intentar aturar aquesta dinàmica. Amb atacs amb set jugadors i gràcies a l’exclusió de Mem, va aturar momentàniament l’embranzida blaugrana (16-13). Però va ser un miratge perquè el Barça ja anava embalat i va arribar a l’equador amb un bon parcial de 20-15.

En el segon temps, Ortega va canviar els dos extrems, Aleix i Ariño per Janc i Wanne, però el guió del partit va ser el mateix. Luis Frade, des del pivot, es va afegir al festival ofensiu d’un Barça que continuava a velocitat de creuer. El Porto, sorprès a cada replegament, era incapaç de frenar un equip blaugrana que anava inflant el seu marcador. Aleix Gómez va deixar detalls del seu talent volant des de l’extrem i el Barça va obtenir una renda màxima d’11 gols (35-24). Amb el partit decidit, el tècnic blaugrana va anar repartint minuts de joc amb tots els jugadors i el Porto ho va aprofitar per retallar diferències fins al 40-33 final.

Estic molt content pels dos punts i perquè ja estem molt a prop dels quarts, però no tant pel nivell defensiu de l’equip