Atletisme

Cristina Montesinos i Paul McGrath, camí de París

Atletisme. La terrassenca i el gavanenc guanyen el títol estatal de 20 km marxa i fan la mínima olímpica, complint els requisits de selecció. Raquel González acaba tercera i també la fa

Cristina Montesinos (Piélagos) i Paul McGrath (Cornellà At.) van guanyar el títol estatal dels 20 km marxa a Saragossa i van fer la mínima olímpica, els requisits que es demanaven per tenir el bitllet per als Jocs Olímpics de París. La terrassenca es va imposar en la cursa femenina amb un temps d’1h28:43 i va superar clarament l’1h29:20 en què estava situada la mínima per anar a París. El gavanenc va guanyar els 20 km masculins amb una gran marca d’1h17:55 i va baixar més d’un minut i mig el temps d’1h19:30 que era la mínima olímpica. Amb el seu registre, Paul McGrath va batre el rècord d’Espanya sub-23, el rècord català absolut, va fer tercera marca absoluta estatal de tots els temps i es va situar en el quart lloc del rànquing mundial del 2024.

Cristina Montesinos va dominar la cursa des de l’inici i en el quilòmetre 3 ja es va començar a distanciar de les rivals. Raquel González es va mantenir en el segon lloc fins passat el quilòmetre 15, en què va baixar a la tercera posició. La medalla de plata va ser finament per a l’andalusa Laura García-Caro (Ciudad de Lepe) amb 1h29:03, mentre que la mataronina va ser tercera amb 1h29:07, totes dues per sota de la mínima olímpica. Paula Juárez (Aldahra Lleida) va acabar quarta amb 1h29:51.

Paul McGrath va estar en el grup dels millors des de l’inici. A partir del quilòmetre 10, es va quedar al davant amb l’extremeny Álvaro Martín (Capex) i en el 16, va marxar en solitari cap a la victòria. Álvaro Martín va ser segon amb 1h18:35 i tercer va ser Diego García amb 1h19:36.

Tres títols de promoció

En el campionat d’Espanya de categories de promoció, els catalans van aconseguir tres títols, dos subcampionats i quatre tercers llocs, amb un total de nou medalles. Paul McGrath, a banda de guanyar el títol absolut, també va ser el campió de la categoria sub-23 i, en la mateixa categoria, Òscar Martínez (L’Hospitalet At.) va ser tercer amb 1h27:21 i va ocupar el quinzè lloc en la categoria absoluta. També van ser campions estatals Gina Torres (Aldahra Lleida) en els 10 km sub-18 (49:57) i Marc Suárez (CA Tarragona) en els 5 km sub-16 (22:32). En aquesta categoria, els catalans van fer doblet, ja que Abel Pujol (UGE Badalona) va ser el subcampió (22:35. En els 10 km sub-20, Griselda Serret (Avinent Manresa) va ser subcampiona (46.13) i Júlia Suárez (CA Tarragona) va ser tercera (47:38). En els 20 km sub-23 femení, Laura Monje (CA Granollers) es va emportar la medalla de bronze (1h39:07) i va ocupar el catorzè lloc de la cursa absoluta. Finalment, Eloi Anton (GA Lluïsos Mataró) també va ser tercer en els 10 km sub-18 masculins (46:10).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)