Ciclisme

Ritme alt, esprint ajustat i victòria de Laurance

Ciclisme. Volta a Catalunya. La cinquena etapa es disputa a una gran velocitat, ja que el pilot no volia que es formés una escapada sòlida

Una cinquena etapa disputada a un ritme molt alt va finalitzar en un ajustat esprint a Viladecans i amb la victòria del jove francès de 22 anys Axel Laurance (Alpecin). Des de la sortida a Altafulla i durant els 167,5 km fins a la meta el pilot va intentar controlar la cursa sense permetre que les escapades es poguessin consolidar i fer perillar una arribada a l’esprint. Al final ho van aconseguir i Alex Laurance va obtenir la seva primera victòria en el circuit World Tour després d’imposar-se per un curt marge al guanyador de l’etapa d’ahir, el neerlandès Marijn van den Berg (Education), que va ser segon, i al francès Bryan Coquard (Cofidis), que va acabar tercer. El català Pau Miquel (Kern Pharma) va disputar l’esprint i va finalitzar l’etapa en la vuitena plaça.

En els primers quilòmetres hi va haver força intents d’escapada, però el pilot els va anar desfent un darrere l’altre. Tot just s’havia superat el coll de les Ventoses, de segona categoria, i superat el km 90, més de la meitat de l’etapa, i cinc corredors van aprofitar la baixada per marxar del pilot. No van arribar a tenir més de dos minuts i mig d’avantatge. Després de coronar l’alt de la Creu d’Aragall, la segona dificultat del dia i també de segona categoria, el pilot va atrapar els escapats a falta de 30 km per a l’arribada. Els equips dels velocistes van saber controlar la cursa, no van permetre l’aventura de ningú més i es va arribar a Viladecans amb el pilot agrupar. Per segona jornada consecutiva el guanyador es va decidir a l’esprint.

Torna la muntanya

En la sisena etapa els corredors afrontaran una nova etapa de muntanya entre Berga i l’arribada en pujada de Queralt, després de disputar 154,5 km. Ha estat qualificada com l’etapa reina d’aquesta edició i tindrà cinc ports de muntanya puntuables: un de tercera categoria, un de segona, dos de primera –un és la meta en pujada de Queralt– i un de categoria especial, el coll de Pradell ,de 1.735 m, i situat a uns 60 km de la línia de meta.

ELS PROTAGONISTES

És increïble. Guanyar una etapa en una cursa World Tour en el meu primer any és una cosa molt bonica
Axel Laurance
Ha estat una de les etapes més dures fins ara. Hi ha hagut molts atacs i ha estat una cursa emocionant