Gimnàstica

El Salt busca l’ascens a casa

Hi haurà 200 esportistes de 26 clubs en la última jornada de la lliga de clubs

Júlia Ramonet, Jana Morales, Martina Bes, Paula Carmona, Abril Mora, Carla Manzaneda, Teresa Frigola i les gimnastes que s’entrenen al CAR de Madrid, Èlia Ribas i Laia Masferrer, formen el primer equip del Salt Gimnàstic Club que aquest cap de setmana vol recuperar la màxima categoria de la Lliga de Clubs Iberdrola de Gimnàstica Artística Femenina (GAF), la tercera i última jornada de la qual es du a terme al pavelló municipal de gimnàstica artística de Salt aquest cap de setmana. Hi ha 200 esportistes de 26 clubs, la meitat dels quals (13) son catalans.

El Salt és segon a la classificació i si és primer a casa l’ascens a la categoria que va perdre l’any passat serà matemàtic. Si no, hi ha diverses combinacions i, fins i tot, una promoció al juny. Xènia Casassas n’és l’entrenadora i el Majadahonda l’actual líder amb 357.801 punts, seguit del Salt amb 355.567. La Salle Gracia és tercer amb 345.932. El conjunt del Gironès va guanyar la segona jornada al febrer i va ser segon en la primera només superat pel de Madrid. L’altre equip de les comarques gironines és el Club Gimnàstic Garrotxa-Osona, que lidera el grup 2 de la 3a divisió. En l’1 hi ha el Salt B i la competició, a diferència de les dues categories més altes que és aquest dissabte, es fa diumenge.

“Celebrar a casa la tercera fase de la Lliga Iberdrola és un gran orgull. L’estem organitzant amb molta il·lusió i és un luxe tenir a casa els millors clubs estatals. Acollirem gimnastes olímpiques que ja tenen plaça als Jocs de París, d’altres que s’estan obrint camí amb l’objectiu de ser a Los Ángeles d’aquí a quatre anys i també clubs que lluiten i treballen per ser els millors i un públic que vibrarà. Potenciar l’esport femení d’aquesta manera a casa nostra ens omple de satisfacció i aquesta és una competició que potencia els valors de l’esport, com ara el treball en equip, la resiliència, l’esforç, l’afany de superació i la passió” diu la presidenta del Salt, Sílvia Flaquer, que sobre les opcions del conjunt amfitrió, destaca: “Esperem una competició molt emocionant i lluitarem perquè el primer equip pugi de manera directa a la Primera Divisió. Si no assolim el nostre objectiu, lluitarem per l’ascens en una última fase de promoció a finals de juny. El segon equip intentarem que acabi en la millor posició possible a la Tercera Divisió a partir del treball de les nostres gimnastes, que són joves promeses del Salt Gimnàstic Club”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)