Tennis

Carlé desactiva Masarova i s’endú el títol a la Bisbal

Tennis. Solgironès WTA 125. La solidesa de l’argentina des del fons esbrava l’inici prometedor de la catalana, que perd la final per 3-6, 6-1 i 6-2

L’argentina de 24 anys María Lourdes Carlé (6a favorita i 98a de la WTA) va apel·lar a la consistència des del fons de la pista de terra batuda i va derrotar per 3-6, 6-1 i 6-2 en 1h57 la barcelonina de 24 anys Rebeka Masarova (5a cap de sèrie i 91a) en la final de la 8a edició de l’obert femení internacional Solgironès WTA 125, que s’ha jugat al Club Tennis la Bisbal. Carlé, semifinalista l’any passat i que mai abans no havia aixecat un títol de la categoria WTA 125, és la successora de la neerlandesa Arantxa Rus, campiona a la Bisbal d’Empordà el 2023 i botxí de l’argentina. La central del club es va omplir de gom a gom amb prop de 1.500 espectadors. El torneig ha estat pioner en l’aplicació de la tecnologia Foxtenn, sense jutges de línia.

El partit, però, va arrencar de manera diametralment oposada a com es va acabar. Un break matiner va aplanar el camí de Masarova en el primer set. Sense jugar amb massa primers, la barcelonina, més sòlida, va dominar el joc amb cops més verinosos que no pas els de la rival i la intenció d’escurçar sempre els punts per no donar ritme.

El segon trencament en el cinquè joc va acabar d’aplanar el camí a la catalana (4-1), que va fer mal amb el seu tennis més directe. Carlé va respirar consumant un trencament (4-2), però va continuar fent massa errors no forçats i va perdre en blanc el seu servei en el joc posterior (5-2).

L’argentina va repetir l’operació signant la segona ruptura (5-3) i semblava amb capacitat per discutir el desenllaç del parcial, però va tornar a cedir el servei. De fet, no el va guanyar en cap dels cinc torns i això la va condemnar (6-3).

Canvi radical

El partit es va capgirar com un mitjó en el segon acte. Dos trencaments favorables a l’argentina i la millora substancial del seu primer servei li van permetre guanyar, per fi, en el segon joc, el seu primer torn servint en tot el partit (0-3). Una ruptura favorable a Masarova va semblar que podia alterar de nou la dinàmica de l’enfrontament. Però la reacció va ser efímera, perquè l’argentina, cada vegada més còmoda, va segellar un altre trencament, en blanc (1-4). La dinàmica ja no es va alterar i Carlé es va endur el parcial per 1-6. Masarova va marxar al vestidor per canviar-se de roba i aclarir idees.

Certament, no li va servir de gaire. Tot i que va intentar recuperar el patró de joc i va mirar de pujar a la xarxa per tancar els punts, va fallar algunes volees i es va anar diluint.

Mentrestant, el joc de Carlé, que a més havia millorat sensiblement el servei, el seu punt feble en l’inici del duel, era cada vegada més consistent. L’argentina va tancar el partit en la primera oportunitat amb un eloqüent 2-6.

Renata Zarazúa 2016
Georgina Garcia 2017
Kathinka von Deichman 2018
Xiyu Wang 2019
Irina Khromatxeva 2021
Xinyu Wang 2022
Arantxa Rus 2023
María Lourdes Carlé 2024
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)