Piragüisme

El mundial de marató tornarà a Banyoles

Piragüisme. La capital del Pla de l’Estany ja el va organitzar el 2010, i el 2028 hi tornaran a ser proclamats els campions del món

La Federació Internacional de Piragüisme (ICF) va donar a Banyoles l’organització com a única seu del campionat del món de marató que es farà el 2028. Ho va fer dissabte a Londres i amb altres propostes que competien amb la capital del Pla de l’Estany com Pitesti-Bascov (Romania) o Ponte de Lima (Portugal). “Aquest mundial deixarà un gran llegat a Banyoles, una ciutat que ja ha demostrat en d’altres ocasions la capacitat organitzativa de grans esdeveniments esportius internacionals”, remarcava Jordi Congost, que va formar part de la delegació banyolina a la capital anglesa. El regidor d’Esports destacava “la implicació de la secció de piragüisme del Club Natació Banyoles. També ha estat una de les claus perquè Banyoles aculli aquest mundial.”

L’estany de Banyoles va ja va ser el marc de les proves de rem en els Jocs de Barcelona. El 2010 s’hi va fer el mateix mundial de marató amb la medalla de plata d’Albert Corominas en el K-2 amb Jorge Alonso com a colofó. I, després, successives cites de primer nivell amb especial protagonisme de la BTT –única prova Hors Categorie a l’Estat– els darrers anys. De fet, des que el 2009 s’hi va fer una copa del món de rem que la ciutat sempre ha tingut competicions d’escala internacional almenys un cop l’any, amb el triatló com a fil conductor. L’estatal de rem aquest any (del 21 al 23 de juny) serà la següent prova que s’hi disputi a banda de les que s’hi fan de manera periòdica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)