Barceloneta-Barcelona i Sabadell-Terrassa, semifinalistes de copa

El doble derbi barceloní, entre el Zodiac CN Atlètic Barceloneta i el CN Barcelona (12 h TDP), i el vallesà, entre l’Astralpool CN Sabadell i el CN Terrassa (13.30 h TDP), conformaran les semifinals de demà en la copa del rei a la piscina de Son Hugo (Palma). Avui, en els quarts de final, no hi hagut sorpreses i tots els equips favorits han imposat la seva jerarquia amb autoritat: l’Atlètic Barceloneta sobre el Solar Tradex CN Mataró (20-4); el CN Barcelona sobre el Sant Andreu (16-4); el CN Sabadell sobre el Mediterrani (18-9); i el CN Terrassa sobre el Tenerife Echeyde (14-11). Demà es preveu més igualtat, tot i que el Barceloneta i el Sabadell son els grans favorits per repetir la final de les dues últimes edicions.

Tràmit per al Barceloneta

El primer partit de la jornada ha estat un tràmit per a l’Atlètic Barceloneta. Amb un bon percentatge en les accions de superioritat i aprofitant els penals, l’equip mariner ha marcat la pauta des de l’inici (4-0, 6-2, 6-1 i 4-1) i no ha tingut cap maldecap per sotmetre al joveníssim conjunt mataroní, amb la majoria de jugadors menors de 20 anys. Martin Famera, letal al segon pal, ha estat el màxim anotador del partit, amb 4 gols.

El CN Barcelona, letal en les transicions

El segon partit de la jornada també ha estat molt clar per al CN Barcelona. El conjunt cenebista ha començat el duel amb una marxa més i ha aprofitat les concessions defensives del CN Sant Andreu per encarrilar l’accés a les semifinals amb un parcial de 0-5 en els 8 primers minuts de joc. L’equip de Juan Carlos Sanchón ha tingut una mínima reacció en el segon quart, però ha acabat abaixant els braços contra un rival letal en les transicions (2-2, 2-4 i 1-5). Abel Ramon (5) i Marc Valls (4) han estat els màxims golejadors del partit.

El CN Sabadell, dominador

Com en els dos primers partits de la jornada, l’Astralpool CN Sabadell ha marcat territori contra el CE Mediterrani des del primer quart (6-2). En el segon, els problemes amb el cronometratge i les aturades pel VAR, han tallat el ritme de joc, tot i que el conjunt vallesà ha arribat al descans amb un contundent 8-3. L’equip de Quim Colet no ha abaixat el llistó i ha dominat també els dos últims quarts (5-3 i 5-3) per acabar vencent per 18-9. Alberto Barroso, pletòric, ha marcat 5 gols.

Victòria del CN Terrassa en el partit més igualat

Després de tres golejades, la jornada s’ha tancat amb el partit més equilibrat de quarts de final. El CN Terrassa ha arribat al descans amb un mínim avantatge sobre el Tenerife Echeyde (5-4). La curiositat és que quatre dels cinc primers gols egarencs han arribat en llançaments de penals. En la segona meitat, l’encert del CN Terrassa en les superioritats i les aturades de José Motos han acabat decantant el partit al seu bàndol, tot i que l’últim quart ha acabat en taules (4-2 i 5-5). El màxim golejador del partit ha estat Nacho Bargalló, amb 4 dianes.